Avto
270 ogledov

Takšen bo novi BMW serije 8!

BMW koncept serija 8 BMW
Pred nedeljsko uradno premiero koncepta, ki napoveduje eno največjih novosti pri BMW v zadnjih letih, sta na splet ušli fotografiji BMW serije 8.

BMW se je odločil oživeti serijo 8, ki bo delno pomenila zamenjavo za zdajšnjo serijo 6, po drugi strani pa bi BMW z njo ujel duh velikih športnih kupejev, kot je denimo pri rivalskem Mercedes-Benzu S coupe. 

Nova generacija serije 8 je napovedana za 2018, že ta vikend pa bo BMW na Concorso d’Eleganza Villa d’Este v živo predstavil koncept, ki pa bo že v veliki meri nakazoval serijski model. Prva slika je tako dva dni prej ušla na splet in po njej sodeč nas čaka eden najbolj športno dramatičnih BMW-jev zadnjih let.

Vez s serijo 8 izpred skoraj 30 let je vidna po dolgem in spuščenem nosu. Novinec sicer nima "pop-up" glavnih luči, bo pa v BMW svet očitno prinesel povsem nov način oblikovanja, saj so LED svetila zelo ozka in ostra ter se združujejo z izbočeno 3D ledvičasto masko. Bok krasi izrazita linija v obliki hokejke, medtem ko je prav tako markanten detajl streha, ki se minimalistično usloči v močne boke ter nadaljuje v poševen zadek.

BMW koncept serija 8 | Avtor: BMW BMW
Fotografija zadnjega dela je še slabe kakovosti, mogoče pa je razbrati nakazan spojler in valovita ter globoko proti sredini razpotegnejna zadnja svetila. Še ena vez s preteklostjo.

Glede tehnikalij imajo pri BMW še tesno zavezane jezike, verjetno pa si bo platformo delil s serijama 5 in 7. O motorjih še največ dajejo slutiti oznake, ki jih je BMW pred časom patentiral: 825, 830, 835, 850, 845, 860, M850 in M8.

Torej lahko pričakujemo od štirivaljnika pa vse do V12 motorja. In seveda tudi M8!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • LukaMB 13:28 26.maj 2017.

    Zadaj en lip spojler, pa bi bil takoj lepši.