Avto
2373 ogledov

Takšen bo po novem izgled merilnikov v BMW avtih

BMW števci BMW
Tudi BMW je zapopadel novi trend. Prihodnost bo očitno rdeča in črna, ter predvsem sterilna.

Znanih je nekaj podrobnosti o tehnologijah, ki jih bo BMW vgradil v svoje prihodnje avtomobile in že tudi zdajšnje modele, ki jih bo v kratkem prenovil. 

Najbolj očitna sprememba, ki bržkone čaka vse modele, je prehod na polno digitalizirane merilnike pred voznikom, nekaj, kar sta glavna konkurenta Audi in Mercedes že začela uporabljati. Na neuradnih fotografijah je vidno, da bo prikaz podatkov kmalu povsem brez fizičnih igel ali številčnic, hkrati bodo informacije veliko bolj prilagodljive trenutnim voznikovim željam. Grafika prihodnjih merilnikov deluje zelo čisto.

Kot prvi model bo digitalni kokpit dobila nova generacija X5, napoveduje Auto Motor Sport.

Glede vmesnika HMI oziroma iDrive, kot ga imenujejo pri BMW, bodo začeli vgradnjo sedme generacije operacijskega sistema, ki bo omogočal naprednejše glasovno izbiranje in bo že prilagojen na izdatnejše izkoriščanje podatkovnih baz iz oblaka o realnih razmerah na cesti. Tako bo v bližini cilja avto sam začel iskati po bazi prostih parkiršč in predlagal pot do najbližjega, poroča Motor Talk.

BMW 6 GT Vsak mesec z drugim Avto Naročnina na BMW:: vsak mesec drug avto

BMW je sicer skupaj z Mercedesom in Audijem lastnik zmogljive platforme Here, ki je očitno nared, da postane podatkovna hrbtenica za omenjene znamke. Avti, ki so sposobni komunicirati med seoj, se bodo tako sproti obveščali o nevarnih situacijah na cesti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.