Avto
763 ogledov

Tesla model S z na videz majhno poškodbo ekonomska totalka

Tesla model S Tesla motor slub
Zavarovalnica v primeru, da oceni, da popravila vozila ni ekonomsko upravičeno, razglasi totalno škodo oziroma ekonomsko totalko. Gre za razmerja med trenutno tržno vrednostjo vozila in višino škode na vozilu. Na videz ne velika poškodba je lahko tudi totalka. Tak primer prihaja iz ZDA.

Tesla Motors je v avtomobilsko industrijo vnesla veliko nemira z električnimi vozili in direktno prodajo. Toda ena od stvari, ki je pri ameriškem podjetju ne morejo nadzorovati, so visoki stroški popravil. Neki kupec tesle model S 85, je ugotovil, da je njegovo 90 tisoč evrov vredno vozilo zaradi, na videz, majhne poškodbe ocenjeno na ekonomsko totalko.

Tesla model S, je imela poškodovan zadnji blatnik, leva potniška vrata, preluknjane pnevmatike in poškodovana platišča. Pri zavarovalnici Ameriprise so ocenili, da je škoda tako velika, da je to ekonomska totalka. Ceno popravila, ki vključuje delo in rezervne dele, so izračunali na Teslovem pooblaščenem servisu.

20 tisoč evrov stroški dela?

Pri zavarovalnici so ocenili, da je cena popravila skupaj z davkom 30 tisoč evrov (10 tisoč evrov so stali rezervni deli in neverjetnih 20 tisoč evrov delo s popravili). Ameriprise meni, da je cena popravila neopravičljiva, zato so vozilo raje označili za "odpis".

Neuradno naj bi ob nesreči prišlo do večjih strukturnih poškodb podvozja, hkrati pa se omenja tudi popravilo aluminijaste konstrukcije, kar ni niti malo poceni. O popravilu aluminija smo tudi na zurnal24.si naredili posebno reportažo. Če popravila aluminija ni narejeno strokovno in po predpisih, je struktura avtomobila močna kot "hišica iz kart."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.