Avto
4854 ogledov

Tipa boste prepoznali po velikem novem napisu

Fiat tipo
1/15
Fiat
Prenova tipa je poleg nategnjenega videza, tehnikalij in "terenske" različice prinesla tudi povsem nov napis na motorni maski.

Da ne bi pozabili nanj, je Fiat prenovil svojo klasiko, model tipo. Avto je dobil nov prednji del s kromom, zadaj pa luči zdaj svetijo v LED svetlobi. Polni LED pozna tudi spredaj. Prepoznali ga bomo po novem, zdaj na veliko izpisanem imenu znamke.

V notranjosti je novost sedempalčni voznikov digitalni zaslon, medtem ko je na sredini zaslon Uconnect multimedijskega sistema zdaj velik kar 10,25 palca. Gre za zadnjo, peto generacijo sistema, tipo pa jo poleg novega modela 500 dobiva kot prvi avto iz koncerna FCA. V avtu sta osvežena tudi izgleda volana in prestavne ročice. 

Posodobili so mu asistenčne sisteme, tako da naj bi zdaj nudil vse tisto, kar se pričakuje od avta v segmentu C.

Fiat tipo | Avtor: Fiat Fiat

Poleg kombilimuzine, limuzina in karavana je četrta izpeljanka po novem tipo cross, kot "manjkajoči člen" do križanca. Govorimo o kombilimuzini, ki je namenjena za nekoliko bolj naporne poti, zato ima del karoserije oblečen v dodatno zaščito iz plastike in nasploh daje robustnejši videz. Ob tem pa so mu odmik od tal povečali za 4 centimetre. 

Fiat tipo | Avtor: Fiat Fiat
Fiat tipo | Avtor: Fiat Fiat

Tipa poganja novi 1,0-litrski trivaljni motor z močjo "okroglih" 74 kW (100 KM), s katerim bodo nadomestili dosedanji 1,4-litrski pogon. Trivaljnik je po zagotovilih ob enaki moči bistveno varčnejši in seveda čistejši. 

Dizelski motor v ponudbi ostaja 1,6-litrski, ki pa je zdaj močnejši za 7 kilovatov in jih ima 96 (130 KM). Obstaja tudi njegova šibkejša različica s 70 kW (95 KM).

Fiat tipo | Avtor: Fiat Fiat

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • romy 09:58 29.oktober 2020.

    Italijan kot Italijan,nič posebnega in še nekvalitetno

  • Build_NEK2 12:13 28.oktober 2020.

    Kreteni italianski delajo avte v 21. stoletjo, ko da ne vejo, kaka je prihodnost. Pol čez 10 let jih bojo pa drugi čist povozli, pol bojo pa jokali pa hotli evropski dnar... Ovce pa to kupujejo... Grozno...

  • evelux 08:45 28.oktober 2020.

    Končno en avto ki nima notranjosti in armaturne plošče načičkane...