Avto
50 ogledov

To je novi renault clio

Renault clio
1/4
Renault
Renault je na spletu objavil prvo uradno fotografijo nove generacije svojega uspešnega modela clio, ki na slovenskih cestah kraljuje kot najbolje prodajan avtomobil pri nas.

Uradna fotografija konkurenta peugeota 208, VW pola, citroëna C3, forda fieste in ostalih modelov B-razreda je na splet pricurljala dan pred napovedano premiero. Novi renault clio bo sicer javnosti razkrit jeseni na domačem avtosalonu v Parizu.

Za zdaj je znano le to, da je sprednji del vozila narejen po navdihu koncepta DeZir, novi clio pa bo obogaten z novimi pogonskimi agregati.

Največ pozornosti vzbuja novi trivaljni TCe Turbo bencinski motor s prostornino 900 kubičnih centimetrov in 67 kilovati moči (90 KM), ki obljublja povprečno porabo litra na 100 prevoženih kilometrov in izpust 99 gramov CO2 na prevoženi kilometer, ter 1,2-litrski TCe turbobencinski motor s 85 kilovati (115 KM). Omenja se, da bodo v ponudbi bodo tudi dizelski motorji dCi v razponu moči od 55 kilovatov (75 KM) do 77 kilovatov (105 KM). Med njimi je tudi 1,5 litarski Energy dCi 90 dizelski motor, ki porabi 3,2 l/100 km, emisija CO2 je 83 g/km. Prav tako bo še naprej na prodaj športni model RS, ki najverjetneje ne bo imel več 2,0-litrskega motorja, ki naj bi ga zamenjal 1,6-litrski turbobencinski motor z močjo okoli 155 kilovatov (210 kM).

Clio bo na voljo s sistemom start/stop in Renaultovim menjalnikom z dvojno sklopko EDC. Na voljo naj bi bil s petimi vrati, podobno kot pri modelih alfe romeo pa naj bi bile kljuke za odpiranje zadnjih vrat skrite. Proizvajalec obljublja veliko možnosti personalizacije vozila.

Komentarjev 1
  • Avatar Foksner
    Foksner 17:00 03.julij 2012.

    še mogoče link http://www.youtube.com/watch?v=ledoJinaR34&feature=player_embedded#!