Avto
1695 ogledov

To ni dober znak: Prodaja vozil v Nemčiji

Najboljši avtomobili leta 2017 zurnal24.si
Januarja v Nemčiji padec prodaje novih avtomobilov.

Lanska septembrska uveljavitev novih evropskih pravil o merjenju izpustov je pustila posledice na prodaji vozil. Ta se v Nemčiji nikakor ne pobere, saj so statistiki zabeležili za 1,4 odstotni padec v primerjavi z lanskim januarjem. Prodali so 265.702 novih avtomobilov.

BMW i3 in i8 spletni nakupi Avto Prodaja avtomobilov preko interneta

Poleg novega načina testiranja emisij prodajo avtomobilov v Nemčiji še vedno zmanjšuje tudi afera dizelgate, v kateri so razkrili številne manipulacije avtomobilskih proizvajalcev pri merjenju izpuhov.

Moped Avto Padla odločitev glede registracije mopedov

Prodaja avtov | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Avtomobili z dizelskimi motorji so januarja predstavljali 34,5 januarja registriranih novih avtomobilov, kar je precej manj kot pred leti. Še januarja 2016 je bila skoraj polovica novih registriranih avtomobilov dizlov. Prodaja električnih avtomobilov je medtem januarja na letni ravni narasla za 68,2 odstotka, prodaja hibridov pa za 66,4 odstotka.

Elon Musk in tesla model X SLOVENSKE TABLICE Avto Registracije vozil junija v Sloveniji: Tesla X, ferrari californija, porscheji 911 ...

V Nemčiji se sicer v javnosti vse več razpravlja o omejevanju vožnje za dizelske avtomobile v mestnih središčih, pa tudi o morebitnem omejevanju najvišje dovoljene hitrosti na nemških avtocestah z namenom zmanjševanja izpustov toplogrednih plinov. Nemčija je namreč edina država na svetu, ki nima zakonsko omejene najvišje hitrosti na celotnem cestnem omrežju.

Avtomobilski ključi Ha, ha, statistika! Avto WLTP udaril po Sloveniji, prodaja avtov močno navzdol
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.