Avto
18 ogledov

Top Gear parkiral na invalidih

Top Gear Youtube
Ekipa Top Geara je znova v težavah, potem ko je v zadnji epizodi med predstavitvijo avtomobilov te parkirala kar na mesta za invalide.

Jeremy Clarkson, James May in Richard Hammond so često pod udarom javnosti zaradi najrazličnejših šal, opazk ali dejanj. Če to ni dovolj, imajo pogoste spore s proizvajalci, češ da preveč odkrito popljuvajo njihove izdelke.

Nazadnje pa so skočili v zrak invalidi, in sicer zaradi testa električnih avtomobilov, saj je bilo v epizodi vidno, da jih je ekipa parkirala na mesta, ki so očitno namenjena zgolj invalidom.

Zaradi tega so telefoni BBC-ja kar nekaj časa pregorevali ob klicih jeznih gledalcev, olja na ogenj pa je prilil Jim Rawlings iz združenja britanskih invalidnih voznikov, ki je za Daily Telegraph izrazil prepričanje, da Clarckson zaradi svojega karakterja gotovo ne bi niti za hipec pomišljal, ali naj zasede prostor, ki je sicer namenjen ljudem z omejenimi gibalnimi sposobnostmi.

BBC: May in Clarkson ne bi ...

Pri BBC-ju se branijo, da so bili z upraviteljem parkirišča dogovorjeni, a da sta imela May in Clarkson sprva vseeno pomisleke. Premislila sta si šele po tem, ko je trojica dobila trdna zagotovila, da lahko za snemanje izkoristi tudi na mesta za invalide. Pri britanski nacionalni televiziji še dodajajo, da je bila ekipa neprestano ob avtomobilih in bi se nemudoma umaknili, če bi kdo potreboval prostor za invalide.

Komentarjev 1
  • Bizgec 13:55 04.avgust 2011.

    Pa sej ce imas elektricni avto, si oseba z omejeno gibalno sposobnostjo (vsaj za kakih 16 ur, dokler se ne napolni...).