Avto
24 ogledov

Stigovih pet najslabših avtomobilov

Top Gear, Stig
1/26
Žurnal24 main
Britanski dirkač Ben Collins, bolj znan kot skrivnostni dirkač „The Stig“ iz popularne britanske TV oddaje Top Gear je sestavil lestvico petih najslabših avtomobilov, ki jih je kdajkoli vozil.

Ben Collins, do nedavnega oznan kot "The Stig", misteriozni testni voznik planetarno popularne TV oddaje Top Gear je za najslabši avtomobil, ki ga je vozil v karieri izbral prelepo alfo romeo 8C. Svojo odločitev je 53-letni Britanec obrazložil, da se je avtomobil na zaviti gorski cesti Fluela Pass v švicarskih alpah obnašal zelo nemirno, alfo pa označil za neuravnoteženo.

Za alfo se je Britanec spravil še na fiatovo multiplo. Dejal je, da se kompaktni enoprostorec ni izkazal za slabega na testu, a je dejal, da je voznik v njem videti smešen. Naslednji na seznamu je cadillac escalade, luksuzni SUV in ljubljenec populacije raperjev. Britanec mu zameri previsoko porabo in katastrofalne vozne karakteristike. Za terencom se je znašel še en primerek ameriške avtomobilske industrije, novi dodge charger, ki naj bi bil pretežak, ima pa tudi katastrofalen avtomatski menjalnik, navaja Collins in dodaja, da bi mu lahko bil chevrolet camaro za vzor.

Zadnje mesto na seznamu zavzema britanski TVR saagris, avtomobil, ki uteleša vse najslabše, ko govorimo o obliki, smatra Collins in navaja še druge pomanjkljivosti. Elektronika zna pogosto zatajiti, sedeži so neudobni, pri uporabi menjalnika pa si lahko poškodujete ramo, zaključuje Britanec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.