Avto
3286 ogledov

Toyota razkrila: V treh letih 6 novih modelov v Evropi

Toyota Kenshiki 2022
1/14
Toyota
Toyota bo v naslednjih treh letih v Evropi predstavila šest novih modelov svoje podznamke električnih avtomobilov BZ. Predstavili so tudi CH-R prologue, ki bo priključni hibrid in klasični hibrid.

Japonski avtomobilski velikan Toyota je napovedal, da bo šesterica novincev, ki jih bo predstavila do leta 2026, sestavljena iz majhnih SUV-jev in večjih modelov, ki pa še niso natančno definirani.

Toyota yaris cross Avto Avtomobili: Z daljnega vzhoda se nam obeta podražitev

Toyotin evropski oddelek je potrdil, da bo šest električnih avtomobilov tvorilo del podznamke BZ – kar je oznaka za ničelne emisije. Novinci se bodo pridružili srednje velikemu športnemu terencu BZ4X, ki je velikosti RAV4 in je bil predstavljen lani.

Toyota Kenshiki 2022 | Avtor: Toyota Toyota

Toyota prius plug-in Prevoženi km Avto Najbolj vzdržljivi avtomobili so...

Po poročanju Automotive News Europe, ki se sklicuje na vire znotraj Toyote, bo naslednji model BZ, ki bo prispel v Evropo, majhen SUV, ki mu bosta sledila še dva SUV-ja in trije večji modeli.

Premaz ToyotaProtect Avto Poznate premaz, ki v mrzli zimi varuje vaše vozilo?

Prejšnji mesec je Toyota razkrila koncept BZ Compact SUV – manjši od BZ4X in podobne velikosti kot corolla cross z bencinskim motorjem – vendar pa Automotive News Europe poroča, da bo mali SUV prišel v prodajne salone prišel šele leta 2025.
Predogled s floto konceptnih avtomobilov daje ugibati, da bo Toyota elektrificirala tudi pick-up, športne avtomobile in vrsto družinskih terencev.

Toyota Kenshiki 2022 | Avtor: Toyota Toyota

Toyota prius pete generacije Avto Toyota razkrila novega priusa

Predstavljen CH-R prologue

Toyota je oktobra leta 2014 na pariškem avtomobilskem salonu prvič prikazala koncept povsem novega avtomobila znotraj segmenta C, ki so ga poimenovali C-HR. Zdaj predstavljajo novo izstopajočo vizijo C-HR prologue, ki bo po zagotovilih Toyote kmalu privabljal poglede na vseh koncih Evrope. Gre za precej več kot preprost koncept. Avtomobil je ostal zvest svoji prvotni zasnovi. Je pa nova generacija še bolj drzna, so prepričani Japonci. Večja kolesa s krajšimi previsi vplivajo na podobo avtomobila z vseh zornih kotov. Toyota obljublja še več športnosti in praktične prostornosti v notranjosti.

Toyota Kenshiki 2022 | Avtor: Toyota Toyota

Kladivasta zasnova sprednjega dela avtomobila je del 3D arhitekture, ki je dosežena s prepletom oblik in svetlobnega podpisa. Odprtine na zračniku motorja in luči poudarjajo visokotehnološko identiteto. Tematiko morskega psa najdemo na zunanjih elementih, kot tudi v kabini skozi celotno diamantno brušeno, vrtečo se in sekajočo karoserijo.

Včasih je bil CH-R dvobarven, zdaj pa C-HR prologue prinaša tudi tretji barvni odtenek, saj je bil od začetka zasnovan tako, da izstopa v tribarvni zasnovi. Nova je priključno-hibridna različica z baterijami, ki so izdelane v Evropi. Seveda ostaja tudi samopolnilno hibridna različica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.