Avto
12 ogledov

Trojki poravnali gubice

Žurnal24 main
Po petih letih proizvodnje je prišel čas za lifting tudi pri audiju A3. Poleg zunanjih sprememb pa ima trojka tudi več tehničnih dodatkov.

Kompaktnež, ki so ga doslej izdelali v 1,9 milijona primerkih, od tega samo v drugi generaciji za okrogel milijon, po zunanji plati zaradi nekoliko spremenjenih svetil, blatnikov in motornega pokrova prinaša osvežen atletski videz.   

Seznam dodatne opreme se je podaljšal. © Audi

 
Na račun nove oblike je trojka odslej za 2,5 centimetra daljša in meri 4,24 metra. Ob opremi sportback dolžinski centimetri narastejo še za dodatnih pet. Najprej padejo v oči nekoliko spremenjene prednje luči z zaobljeno okrasno zaslonko. V kombinaciji z opcijskimi biksenonskimi lučmi so žarometi izdelani v tehnologiji LED.

Spremenjena sta tudi sprednji odbijač in mreža hladilnika z enodelnim okvirjem, nove so vratne kljuke in paleta platišč. Novemu videzu logično ni ušel niti zadek z odbijačem in lučmi. Ob opremi sportback so serijske posebne svetlobne palice.

Na račun oblikovnih sprememb je avtomobil pridobil na skupni dolžini. © Audi

 
Sedemstopenjski S-tronic
Obsežnejša kot doslej je ponudba opreme, ki med drugim vključuje parkirni sistem Audi Parking System spredaj in zadaj, parkirno asistenco in obojestransko podlogo za prtljažnik. Za športno vožnjo pa bosta skrbela sedemstopenjski menjalnik z dvojno sklopko S-tronic in sistem za uravnavanje podvozja Audi Magnetic Ride.

Spremembe je dočakal tudi S3. © Audi

 
Skupaj z osnovnim modelom je prenova doletela tudi najbolj športni model S3, v katerem še vedno hrumi 2,0-litrski motor TFSi s 195 kW (265 KM). S3 je odslej na voljo tudi v izvedbi Sportback. Prvi pomlajeni audiji bodo na trg prišli poleti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.