Avto
22 ogledov

Tudi cruze na elektriko

Akumulator električnega cruza je nameščen na spodnjem delu vozila. Tako ima elek Žurnal24 main
Družba GM je razširila razvoj električnih vozil s predstavitvijo električne različice vozila chevrolet cruze, ki bo z enim polnjenjem zmožen opraviti 160 kilometrov poti.

Družba General Motors je napovedala predstavitveni projekt za raziskavo potreb korejskega tržišča in zanimanja kupcev za akumulatorska električna vozila. V projektu bodo izdelali vozni park električnih vozil, ki bo temeljil na uspešnem modelu chevrolet cruze. Električni cruze, ki je plod skupnega razvoja družb GM Daewoo, LG Chemical in LG Electronics, bo del predstavitvenega voznega parka, ki bo deloval v glavnem mestu Južne Koreje, Seulu.

Namen projekta je izboljšati osrednje elemente električne tehnologije družbe GM, ki vključuje akumulatorje, električne krmilne elemente in polnjenje. S projektom bo družba pridobila podatke o dejanskem zanimanju kupcev za električna akumulatorska vozila ter raziskala vozne navade uporabnikov in značilnosti polnjenja, pri čemer si bo stroške in vire delila s partnerji v projektu. Ta projekt je ključnega pomena za globalno strategijo razvoja akumulatorskih in električnih vozil družbe GM. Predstavitveni projekt se bo predvidoma začel oktobra. Pozneje bodo predstavitveni vozni parki ob sodelovanju z drugimi partnerji na voljo tudi na drugih urbanih trgih.

Chevrolet cruze EV | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Predstavitvena električna vozila cruze bodo prva električna vozila velikosti limuzine za množično uporabo. Poganjali jih bodo motorji (motorji/inverterji) družbe LG Electronics, ki jih bodo napajali akumulatorji družbe LG Chemical. V prvem predstavitvenem voznem parku električnih vozil bodo vozila Chevrolet Cruze in GM Daewoo Lacetti Premiere. Družba trenutno svoja vozila trži v okviru južnokorejske znamke.

Električno vozilo cruze je opremljeno z akumulatorjem z močjo 31 kWh, ki ustvari največjo moč 150 kW. S podrobnim spremljanjem predstavitvenega voznega parka bo družba pridobila dejanske podatke o dosegu vozila te velikosti. Po podatkih natančnih preskusov družbe LG Chemical naj bi imelo predstavitveno vozilo doseg do 160 km. Vozilo lahko od 0 do 100 km/h pospeši v 8,2 sekunde in doseže največjo hitrost 165 km/h.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.