Avto
27 ogledov

Tujci še ne vedo za vinjetno "darilo"

razno 28.11.13. vinjete, vinjeta 2014, foto: nn nn
Medtem ko so slovenski vozniki kljub nejevolji že sprejeli podražitev letnih vinjet in uvedbo novega cestninskega razreda 2B, v sosednjih državah še vedno reklamirajo stare cene vinjet pri nas.

Bralec nas je opozoril, da je nemški klub Adac še danes zjutraj prek svoje spletne trgovine prodajal vinjeto za razred 2A (avtomobili) po ceni 95 evrov. "Sam bi jo takoj kupil, a vinjete zunaj Nemčije Adac ne dostavlja," je zapisal. Na Adacu so očitno zastareli cenik opazili sami, saj so medtem že popravili ceno za 16 odstotkov navzgor na 110 evrov, kolikor po novem stane letna vinjeta. Pravilno so označili cene tudi pri tedenskih, mesečnih in letnih vinjetah za novi razred 2B.

Naši sosedi o podražitvi ne vedo še nič

Pregled spletnih strani preostalih avtomobilskih klubov v sosednjih državah pa razkriva, da svoje člane trenutno še vedno obveščajo z napačnimi informacijami oziroma s cenami za leto 2013. Italijanski, avstrijski, madžarski, hrvaški in srbski avtoklubi tako slovenske letne vinjete še vedno cenijo na 95 evrov, dodatni razred 2B pa ni omenjen.

Le avstrijski avtoklub ÖAMTC je v novici napovedal podražitev slovenskih vinjet in uvedbo dodatnega razreda ter med drugim dodal povezavo na Darsovo spletno stran do seznama vozil, ki spadajo v 2B. Edini tudi pojasnjuje, da so lahko lastniki kemperjev brez skrbi, saj ti spadajo v razred 2A.

Na Darsu so nam sicer še včeraj zagotovili, da so tuji avtoklubi o spremembah obveščeni. Ali bo tako tudi z njihovim članstvom, bo znano prav kmalu, ko se bodo med božično-novoletnimi prazniki čez naše ozemlje valile kolone vozil s tujimi registracijami. Dars je sicer svoje spletne strani v angleškem jeziku že posodobil s svežimi podatki.

Komentarjev 3
  • Ferluci 09:46 27.januar 2014.

    Brutalka: Absolutno je pravično, da tisti ki imajo več(je) plačujejo več.. ha ha

  • YaKo 17:41 04.december 2013.

    NE, vsi s kombiji bi moral it pred parlament in bi menda dosegli tudi ukinitev butastega 2A.

  • feferon 17:22 04.december 2013.

    Pa namesto, da narod hodi od Poncija do Pilata za uveljavitev cenejše cene zaradi 4 otrok, bi to lahko organizirano poslali družinam s centra za soc. delo, ki imajo podatke o vsem...