Avto
12 ogledov

Turistom ponuditi rekreacijo, ne čakanje v kolonah

zastoji kolone ceste Saša Despot
Slovenske ceste ob koncih tedna zasedejo večkilometrske kolone avtomobilov s tujimi registrskimi tablicami, ki pa pri nas ne ostanejo, kar je krivda tudi na naši strani, meni strokovnjak za promet Andrej Brglez.

Andrej Brglez je v Odmevih na TV Slovenija dejal, da sodobna tehnologija, ki nam je danes na voljo, natančno predvideva, kdaj bodo na cestah dolgotrajni zastoji. To bi morali po mnenju avtomobilskega strokovnjaka iz Inštituta za civilizacijo in kulturo znati predvidevati in turistom olajšati pot čez Slovenijo, pri tem pa jim ponuditi tudi nekaj slovenskega.

"Namesto da turisti stojijo štiri ure v koloni, so utrujeni in nervozni, ker so pred tem stali že v kolonah v Avstriji in Nemčiji, bi jim morali pot olajšati z zadržanimi postanki,“ meni Brglez in pojasnjuje, da bi morali voznike ob največjih gnečah za uro ali dve zadržati na določenih postajališčih ter jim ponuditi različne oblike zabave in spoznavanja slovenske kulture.

"To je neizčrpen vir idej. Lahko jim ponudimo ekološko pridelano slovensko hrano in pijačo. Ponudimo jim lahko različne oblike rekreacije, od kolesarjenja do razgibavanja. Naj raje dve uri porabijo za take stvari, ne za kuhanje v razgretih avtomobilih, ki stojijo na cesti v kolonah. Tako si bodo Slovenijo lahko zapomnili po dobrih, ne slabih stvareh in bodo morda zato prihodnje leto prišli na dopust k nam.“

Komentarjev 1
  • macko 09:43 06.avgust 2013.

    a je tale gospod brat od alje brglez ?ha,ha, je pa za hece...verjetno ima tudi izvajalca za predlagane "dejavnosti" že izbranega...