Avto
16 ogledov

Uporniki Gadafiju odpeljali "fička"

Fiat500 castana Žurnal24 main
Libijski uporniki so uspeli voditelju Moamerju Gadafiju odtujiti prestižni fiat500, ki so ga posebej zanj izdelali v slavni milanski delavnici Castagna, kjer so specialisti za predelavo avtomobilov.

Fiat500 by Castagna zaradi električnega pogona tehta kar tono in pol in je bil eden izmed najljubših avtomobilov Moamerja Gadafija, okoli katerega uporniki vztrajno zategujejo zanko.

Avtomobil je opremljen s 34-kilovatnim elektromotorjem in ima avtonomijo 260 kilometrov. Njegovo vrednost ocenjujejo na 100 tisoč evrov, še enkrat več pa stane poseben sistem polnjenja litij-ionskih baterij švedskega proizvajalca, ki baterije napolni v zgolj desetih minutah, nameščene pa so tako spredaj kot zadaj. Avto, ki naj bi bil darilo enega od družinskih prijateljev, ima na sprednjem delu namesto Fiatovega logotipa črno silhueto Afrike, na kateri v zeleni barvi izstopa Libija.

Komentarjev 1
  • krofeta 15:47 25.avgust 2011.

    "fičko" je bil fiat 600 oziroma Zastava 750 in nima nikakršne veze z fiatom 500, ki je čisto drug model. Če ne veste kaj je fičo si poglejte na www.fico.si