Avto
14 ogledov

V Fiatu nogomet povzročil stavko

Fiat Punto Evo 1.4 Turbo Multiair 16v S&S Sport Andrej Leban
Delavci pri Fiatu se ne dajo. Ker jim vodilni niso dovolili ogleda polfinalne tekme med Italijo in Nemčijo, so preprosto napovedali stavko.

Se spominjate novice, da bodo imeli delavci v tovarnah BMW in Volkswagna med polfinalno tekmo evropskega nogometnega prvenstva med Nemčijo in Italijo prosti čas za ogled prenosa? No, nazaj na nočno izmeno so se gotovo vračali zelo užaloščeni, potem ko je Italija zmagala z 2:1.

V Italiji pa delavci v Fiatovi tovarni v Sevelu niso naleteli na posluh svojih delodajalcev, ki so odbili željo, da bi zaradi navijanja lahko za uro in pol ustavili proizvodnjo. Ampak vrli delavci so se takoj domislili in se še enkrat več poslužili italijanskega nacionalnega športa - stavke. Tako so predstavniki sindikata kovinskopredelovalne industrije v podjetju za četrtek zvečer napovedali štiriurni protest, uradno uperjen proti vladni reformni politiki. Tako so si lahko v miru ogledali tekmo, na kateri so italijani z Mariom Balotellijem na čelu poslali domov nemški elf in se uvrstili v nedeljski finale.

Vodilni pri Fiatu so bili gotovo rdeči od jeze. V izjavi za javnost so zapisali, da je bila za sindikat brez dvoma tekma pomembnejša od dela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.