Avto
73 ogledov

V Kranju so se milijonska vlaganja obrestovala

Goodyear Dunlop Sava Tires Kranj Goodyear Dunlop Sava Tires
V Kranjskem gumarskem podjetju Goodyear Dunclop Sava Tires so zadovoljni s poslovanjem v za gospodarstvo težavnem letu 2013. Kljub oteženim pogojem poslovanja so z rezultati zadovoljni. V leto 2014 se podajajo z novim direktorjem.

Na čelu podjetja bo dosedanjega prvega moža Thierryja Villarda, ki odhaja na delo v Avstralijo, nadomestil Jacek Pryczek.

Poljak je poudaril, da bo družba tudi v letu 2014 osredotočena na razvoj proizvodnje, zaposlenih in znamk. Cilj ostaja nadaljnji razvoj prodajne in servisne mreže Vulco in nadaljnje vlaganje v projekte, ki spodbujajo varnost na cesti oziroma povečujejo okoljsko ozaveščenost.

Direktor Goodyear Dunlop Sava Tires Jacek Pryczek | Avtor: Goodyear Dunlop Sava Tires Goodyear Dunlop Sava Tires
Kljub težkim razmeram na trgu pnevmatik za osebna in tovorna vozila, pa rast načrtujejo tudi s pomočjo investicij. Lani so v proizvodnjo investirali za okoli 11 milijonov evrov, od leta 1998 pa že več kot 210 milijonov evrov.

To je po besedah Pryczeka pogoj, da bo podjetje, ob vse večjih vlaganjih svetovnih gumarskih velikanov na trg Jugovzhodne Evrope, obdržalo vodilno pozicijo na trgu.

Komentarjev 1
  • Marko Slovenia 00:52 10.januar 2014.

    ja, to bi lahko bila kranjska sava. pa ni (tajkuni press)