Avto
11 ogledov

V Nemčiji prodali 5 % manj avtomobilov

avto mercesedes Berlin EPA
Prodaja novih avtomobilov se je v prvih desetih mesecih letos v Nemčiji v letni primerjavi skrčila za 5,2 odstotka na 2,48 milijona vozil.

Prodaja novih avtomobilov, ki je ključni kazalec povpraševanja v enem najbolj pomembnih sektorjev nemškega gospodarstva, se je v prvih desetih mesecih letos v Nemčiji v letni primerjavi skrčila za 5,2 odstotka na 2,48 milijona vozil, je ta teden objavil nemški zvezni nadzornik motornega prometa KBA.

Samo oktobra je bilo v največjem gospodarstvu v območju evra prodanih 265.441 novih avtomobilov, kar je 2,3 odstotka več kot v enakem mesecu lani, je podatke KBA povzela francoska tiskovna agencija AFP. Avgusta in septembra so medtem v Nemčiji zabeležili znižanje števila registracij novih avtomobilov.

BDP pa raste

Nemčija je sicer v dobri gospodarski kondiciji. Kot je pred nedavnim sporočilo nemško gospodarsko ministrstvo, bo država letošnje leto sklenila z 0,5-odstotno rastjo bruto domačega proizvoda (BDP), prihodnje leto pa bo rast njenega gospodarstva 1,7-odstotna.

Brezposelnost bo v tej državi letos 6,9-odstotna, leta 2014 pa 6,8-odstotna, torej občutno pod 12-odstotnim povprečjem območja evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.