Avto
22 ogledov

V Revozu en mesec kolektivnega dopusta

Revoz Gregor Prebil
V Revozu v Novem mestu so v sredo zaustavili proizvodnjo in odšli na novoletni kolektivni dopust. Vnovični postopni zagon proizvodnje načrtujejo v drugem tednu januarja.

Serijsko proizvodnjo bodo zagnali 14. januarja, kolektivni dopust pa sodi med ukrepe, s katerimi so se v Revozu odzvali na letošnji 20-odstotni padec naročil.

V podjetju zaključujejo težavno leto, ki ga je zaznamoval velik padec prodaje na evropskem trgu, še posebej na francoskem, ki je za Revoz najpomembnejši.

Na omenjeni približno 20-odstotni padec so se pravočasno odzvali in poslovanje najprej prilagodili s prehodom obratovanja z dveh izmen in pol na dve izmeni, nato pa so vodstvo podjetja in socialni partnerji dosegli dogovor o nadaljnjem prilagajanju proizvodnje povpraševanju in naročilom.

Letos so v Revozu potekale tudi intenzivne priprave v okviru projekta proizvodnje novih modelov Renault-Daimler, katerih serijska proizvodnja je predvidena v letu 2014. Ravno omenjeni projekt pa bo v prihodnjem letu v veliki meri zaposloval veliko število njihovih zaposlenih in naj bi po pričakovanjih prispeval k ponovnemu dvigu proizvodnih količin in zaposlovanja, so še sporočili iz Revoza.

Komentarjev 1
  • Pepe007 08:42 21.december 2012.

    Torej so zmanjšali število delavcev, ker ni zadostnih prilivov. Kaj ne morejo postaviti Štruklja za sindikalista, pa da stavka dokler podjetje ne crkne in so vsi na cesti.