Avto
29 ogledov

V Toyoto GT86 vgradili ferrarijev motor

Toyota GT4586
1/13
Proizvajalec
Na letošnjem šovu SEMA v Las Vegasu, največji razstavi predelanih vozil na svetu, z atraktivnimi modeli izstopa Toyota. V oči bodeta veliki terenec land speed cruiser z neverjetnimi 2.000 konjskimi močmi in model GT86, v katerega so vgradili motor iz ferarrija 458 italia in ga poimenovali toyota GT4586.

Od 1. do 4. novembra ameriški Las Vegas že tradicionalno gosti največjo razstavo predelanih (tuniranih) vozil in dodatne opreme (SEMA). Tam so predstavljeni najbolj ekstremni svetovni primerki vozil. V ogromnem prostoru kongresnega centra je svoje modele odbite modele predstavila tudi Toyota.

Japonci so na letošnji šov pripeljali kar 30 vozil, med njima pa izpostavljamo dva - prvi je predelani land cruiser, ki so ga zaradi neverjetne moči in hitrosti poimenovali land speed cruiser. Prirejen je za doseganje ekstremnih hitrosti, za seboj pa brez težav pušča najbolj zmogljive primerke iz garaž AMG in M, pa tudi najhitrejšega serijskega športnega terenca bentleya bentaygo.

Pri Toyoti so pojasnili, da je prav vsak detajl na vozilu posodobljen. Temu se ne čudimo glede na podatke o moči motorja. Standardni 5,7-litrski V8 motor je dobil dve Garettovi turbini, moč pa mu je poskočila na 2.000 konjskih moči! Končna hitrost je višja od 350 km/h.

Drugi posebnež je toyota GT86, oziroma toyota GT4586, zaradi motorja iz ferrarija 458 italia. Pod predelavo se podpisujejo pri Huddy Motorsportu. Kako izgleda na cesti, pa si poglejte v videu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.