Avto
5813 ogledov

Video: Domači izum za ekspresno odmrzovanje vetrobranskega stekla

Youtube
Nekateri vozniki, ki nimajo avtomobila parkiranega v garaži ali pod nadstreškom, si v mrzlih jutrih pri odmrzovanju stekel pomagajo z najrazličnejšimi triki. Objavljajo jih tudi na družabnih omrežjih.

Eden od uporabnikov spleta je odkril svoj način ekspresnega odmrzovanja stekel na vozilu. Daniel Harris iz Velike Britanije je v plastično vrečko nalil toplo vodo, nato pa z vrečko počasi obrisal stekla na vozilu, ki so se sproti odtajala.

ranjena sopotnica Slovenija Skozi vetrobransko steklo priletel kos ledu

Njegov video je postal viralni hit, saj so ga delili več kot 23 tisočkrat, ima pa že več kot milijon ogledov. Številni so v svojih komentarjih zapisali, da so tudi sami preizkusili njegovo metodo in deluje, so zapisali pri Daily Mail. 

Sami se z uporabnikom ne bi strinjali, saj zna vroča voda škodovati steklu. Čiščenja stekel v jutranjem mrazu se loteva vsak po svoje. A vsaka tehnika ni dobra za avtomobil, nekatere mu celo zelo škodujejo.

Jaguarjev virtuali zaslon Avto Vetrobransko steklo prihodnosti

Ponujamo vam nekaj nasvetov, kaj se sme in kaj ne.

Polivanje čistega alkohola po steklu. Nikar! Lahko poškodujete tesnila stekel, menjava pa vas bo drago stala.

Strgalo. Previdno! Še posebej plastična strgala lahko pustijo na steklu sledi.

Vroča voda. Ne počnite tega, saj zaradi velikih temperaturnih razlik kaj hitro poči steklo.

Vgrajeni grelci zraka. Zelo udobno. Lahko ga aktivirate tudi na daljavo, slaba stran pa je cena, saj za vgradnjo potrebujete okoli tisoč evrov.

Boschevi pametni brisalci pametni brisalci Avto Konec težav z vodo za vetrobransko steklo

Sprej za odmrzovanje stekel. Cenovno najbolj ugodna rešitev glede na učinek. Popršite, počakate nekaj sekund in s strgalom nežno odstranite.

Kreditna kartica. Le, če vam zmanjka idej. Na steklu lahko pusti sledi, pa še dolgo časa traja, pravijo pri Bild.de.

Prekritje stekla. Potrebna je disciplina, ko zapuščate avto, sicer pa zelo koristno. Uporabite karton ali rjuho, vendar pazite na čistočo.

Ford GT HIBRIDNO STEKLO Avto Ford predstavil hibridno vetrobransko steklo odporno na praske

Ogrevano vetrobransko steklo. Dodatek. Nekateri proizvajalci (Ford, BMW ...) podobno ogrevanje, kot ga poznamo za zadnja stekla, ponujajo tudi spredaj. Treba pa je počakati nekaj minut.

Sprej proti zamrzovanju. Učinkuje pogojno. Gre za drago rešitev, še posebej, ker ga je treba nanesti v precejšnji količini, kar pa za seboj pušča madeže.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.