Avto
12 ogledov

Video: Ko pločevina pomeni več kot varnost

1/2
Žurnal24 main
Parkirati v avtocestnem predoru v normalnih okoliščinah pade na pamet le malokateremu vozniku. Ko pa pada toča, presenetljivo veliko ljudi pozabi na varnost in skušajo storiti vse, da le ohranijo cel avtomobil.
DARS-ove avtocestne kamere so v objektiv ujele že marsikatero neumnost, k sreči so se vse končale brez hujših posledic. V premislek vam prikazujemo nekaj videoposnetkov dogajanja na slovenskih avtocestah med neurji. Če vas posnetki še vedno ne bodo predramili, vas bo morda zagrožena kazen za ustavljanje na avtocesti, ki znaša 260 evrov. S pomočjo videokamer je najbrž ni težko razdeliti med udeležence.

Če nas med vožnjo zajame hudo neurje, moramo ravnati prisebno, opozarja inštruktor varne vožnje Vojko Safran z AMZS-ja. V tem primeru poskrbimo za čim boljše vidno polje, tudi z uporabo klimatske naprave, ki suši zrak v potniški kabini in tako odrošuje stekla.

Najpomembnejša je prilagoditev hitrosti. Marsikateri voznik tudi v slabi vidljivosti drvi po cesti, v primeru nepredvidenega dogodka pa bo tako le težko preprečil nesrečo. Če je neurje le prehudo, Safran svetuje, naj se vozniki na prvem primernem mestu odmaknejo s cestišča in počakajo, da mine najhujše. Nikakor pa se vozniki v želji po zaščiti pločevine ne smejo ustavljati na avtocestah, še posebej ne v predorih in pod nadvozi, saj s tem ogrožajo ne samo lastna, temveč tudi življenja drugih.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.