Avto
2985 ogledov

Video: Trk "fička" in pešca pred 55 leti

Youtube
Danes so trki s pešci del standardnega postopka, ki ga izvajajo neodvisne agencije za preverjanje varnosti avtomobilov, potnikov in pešcev. A raziskave na temo varnosti pešcev segajo že dolgo v zgodovino.

Zaradi testov, kot je Euro NCAP, so morali avtomobilski proizvajalci v korist čim manjših posledic ob trčenju s pešci prilagajati obliko prednjega dela avtomobilov. Nekateri, kot je Volvo, so vgradili celo zračne blazine, ki se sprožijo ob trku s pešci. Nedavno so pri Volvu predstavili celo video, kaj se zgodi s kolesarsko čelado ob trku kolesarja in avtomobila. Manj znano pa je, kako so pred pol stoletja in več preizkušali varnost potnikov in pešcev.

Alfa romeo giulia veloce Razbili šank debato Avto ECU Testing: Elektronika v italijanskih avtomobilih boljša kot v nemških

Na spletnem kanalu Youtube se je pojavil zanimiv video, kjer je prikazano, kako so pri Fiatu raziskovali varnost fiata600 (pri nas bolj znan kot zastava750 oziroma fičko). Med drugim so privezali lutko na viličarja, ki jo je oplazil avtomobil. Zanimiv video (v italijanskem jeziku) najdete pod besedilom.

Komentarjev 1
  • Avatar Bella_McComas
    Bella_McComas 19:11 22.julij 2019.

    Google zdaj plačuje od 130 do 180 USD na uro za delo na spletu od doma. To delo sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem tednu te pogodbe sem zaslužil 8735 dolarjev. Ta služba je res neverjetna in ...prikaži več mi daje velik delež dohodka vsak dan. Prepričan sem, da boste dobili najboljši rezultat. Več o temm lahko preberete tukaj ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.WebJob99.Com