Avto
7660 ogledov

Volvo povsem spreminja poimenovanje svojih modelov!

Volvo Concept Recharge Volvo
Volvo bo očitno povsem spremenil način poimenovanja avtov, prehaja na klasična imena.

Pisali smo o tem, da so pri Volvu predstavili nov koncept avtomobila prihodnosti, da bodo imeli baterije z dosegom prek tisoč kilometrov in da bodo njihovi avti temeljili na lastni informacijski hrbtenici. 

V ospredje pa je prišel še en detajl - Volvo bo očitno opustil dosedanji način poimenovanja avtomobilov s kombinacijo črk in številk, prav tako se ne bo vrnil nazaj v čas pred sredino 90.-ih, ko je uporabljal samo številke. 

Šef znamke Håkan Samuelsson je namreč ob predstavitvi koncepta Recharge, iz katerega bo že naslednje leto nastal serijski naslednik zdajšnjega zastavonoše XC90, zanikal, da bo avto ohranil isto poimenovanje. "Ta avto bo imel ime, kot otrok," je po poročanju Automotive News dejal prodorni švedski menedžer. To nakazuje, da bo Volvo v novo dobo svojih avtomobilov vstopil simbolno tudi z drugačno nomenklaturo, s katero bodo verjetno želili poudariti bolj osebni odnos med visokoprilagodljivimi vozili in lastniki.

Volvo je od ustanovitve leta 1927 svoje avte poimenoval skoraj izključno s kombinacijo črk in oziroma ali številk. Ena zelo redkih izjem je bil model amazon iz leta 1956, pa še zaradi tega imena se je zapletel v spor glede avtorskih pravic, zato je posledično takrat prešel na trištevilčno poimenovanje, ki ga je obdržal do 90.ih let. Nato je prešel na kombinacijo črke za vrsto karoserije (S, V, XC, C) in dvomestne številke za serijo (30, 40, 60/70, 80/90).

Volvo Concept Recharge | Avtor: Volvo Volvo
Volvo Concept Recharge | Avtor: Volvo Volvo
Volvo Concept Recharge | Avtor: Volvo Volvo

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.