Avto
10249 ogledov

Hladna prha za Volva

Volvo
Ameriška neprofitna organizacija Inštitut za prometno varnost (IIHS) je objavil rezultate svojih varnostnih testov in razglasil najbolj varne avtomobile po posameznih kategorijah. Zanimivo je predvsem to, da so bile japonske znamke uspešnejše od Volva, ki pregovorno velja za proizvajalca najbolj varnih avtomobilov na svetu.

IIHS je ameriška različica evropske neodvisne agencije Euro NCAP, njihovi testi pa pogosto veljajo še za bolj stroge. V kategoriji strogi test "Top Safety Pick+" podeljujejo certifikat (TSP+), ki so ga prejeli vsi Mazdini modeli, devet toyot in pet hond.

Carscoop, kot zanimivost izpostavlja, da sta brez oznake TSP+ letos ostala volvo S90 in XC90, medtem, ko varnostni test za karavanski V90 še ni bil narejen. Mazda je sploh prva katere vsi avtomobili izpolnjujejo najbolj stroga merila, njen model nove generacije CX-5 pa se je zavihtel na sam vrh po varnosti.

Celotno lestvico najdete tukaj.

Komentarjev 1
  • sebastjan 08:28 16.julij 2017.

    Pri Euro NCAP izpostavljajo, da so sedaj na vrhu lestvice najbolj varnih avtov kar trije volvoti - poleg S90 in V90 še XC90. Več na: http://www.zurnal24.si/avto/euro-ncap-volva-kujejo-v-zvezde-mustanga-razkrinkali-284764 - www.zurnal24.si