Avto
29 ogledov

Vozniki katerih vozil parkirajo najslabše

Parkiranje
1/6
StressFreeAirportParking.com
Pričakovali bi, da imajo najmanj težav s parkiranjem lastniki manjših vozil. A raziskava iz Velike Britanije postavlja to tezo na glavo, hkrati pa razkriva, da so na Otoku najslabši pri parkiranju lastniki audijev in vecter.

Raziskava tamkajšnjega spletnega parkirnega servisa Stress Free Airport Parking, ki je februarja analizirala več kot 8.000 parkiranih avtomobilov, je dala kar nekaj zanimivih ugotovitev.

Tako so se najslabše v generalnem pogledu odrezali vozniki in voznice manjših avtov, ki jim očitno tudi manjše mere niso dovolj, da bi avtomobil spravili na parkirna mesta tako, kot je treba. Zelo slabo so bili parkirani tudi kombiji in celo superminiji, ki ne dosegajo niti štirih metrov dolžine. Nasprotno pa so se za najboljše izkazali vozniki in voznice večjih karavanov, enoprostorcev, suvov in kompaktnih premium limuzin, med katerimi so inšpektorji spletnega portala našli najmanj grešnikov.

Med znamkami so se še posebno slabo izkazali lastniki audijev, saj jih je kar 24 odstotkov vseh parkiranih napačno. S 16,6 odstotka so sledili tisti za volani mercedes-benzov, nato mazd, lexusov in jaguarjev. Zelo dobro pa znajo svoja vozila parkirati lastniki land roverjev, škod in citroënov, saj je napačno parkiranih le od 2 do 4 odstotke vozil teh znamk. Če bi vzeli poleg znamke v precep tudi modele, pa bi bil glede na raziskavo dokaj na mestu nasvet, da se na parkiriščih izogibajte opel vectre oziroma angleške različice vauxhall vectre. Njihovi lastniki namreč parkirajo najslabše.

Kljub zgoraj navedenim ugotovitvam, ki jih povzema Daily Mail, je rezultate zelo težko primerjati z razmerami v Sloveniji, kjer je struktura voznega parka pa tudi voznikov in parkirišč precej drugačna.

Komentarjev 8
  • Mike99 16:48 27.marec 2013.

    Vedno sem bil mnenja, da so vozniki manjših avtomobilov, še posebej cliotov slabši vozniki kar se tiče vožnje in parkiranja, zato si tudi kupijo mali avto. No ta raziskava pa delno še potrjuje to vsaj kar se parkiranja tiče :)

  • Mike99 16:45 27.marec 2013.

    MK ti pa si za v psihiatrijo in kot je zapisal sivka, ljubosumnost je duševna motnja.Vozi svojo clio škatlo in se ne obremenjuj z ostalimi znamkami vozil!

  • sivka 10:32 26.marec 2013.

    ljubosumnost je duševna motnja