Avto
22346 ogledov

Resnično nevarni so vozniki teh znamk ...

Prometna nesreča na avtocesti med Pincami in Lendavo sobotainfo.com
Vozniki katerih znamk avtomobilov najpogosteje plačujejo kazni in kateri so udeleženi v največ nesrečah?

Zanimiva statistika iz Nemčije kaže, da kršitelji predpisov ne povzročajo nujno tudi največ nesreč. Tamkajšnji specializirani primerjalni servis Check24.de je objavil raziskavo, kako pogosto imajo policisti opravka z določeno avtomobilsko znamko.

Največ kazenskih točk po tej statistki v prometu zberejo vozniki znamke Porsche. Obstaja 49-odstotna večja verjetnost od povprečja, da je voznik porscheja v zadnjem letu pristal v policijski evidenci zaradi kršitve predpisov. Drugi najpogostejši kršitelji glede na število registracij  so vozniki znamk Land Rover (indeks 1,42) in Saab (1,33). Sledijo vozniki BMW (1,22) in Audija (1,21).

Najmanj dela pa imajo policisti z vozniki Renaulta, Suzukija (oba indeks 0,82), še manj pa z Nissanom (0,80)

Bežite pred "italijani"

Pri povzročiteljih nesreč pa je slika precej drugačna. Ravno vozniki Porschejev so razlog za najmanj nesreč (indeks 0,57), drugi najbolj varni pa so vozniki znamke Smart (0,68). Prav tako srboriti vozniki znamke Saab so z indeksom 0,87 le za odtenek slabši od znamke Mini. 

Največ nesreč pa v severnonemškem okraju povzročijo vozniki znamk Lancia (1,42), Toyota (1,25), Volvo (1,22) in Dacia (1,14).

Celotna tabela je na voljo TUKAJ.

Podatki delno temeljijo na bazi omenjenega portala, prek katerega so lastniki na območju severnonemškega mesta Flensburg sklenili avtomobilsko zavarovanje med julijem 2016 in junijem 2017. Upoštevan je indeks izravnave glede na število registracij posamezne znamke.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Brane11 11:25 04.september 2017.

    Pri nas pa vozniki audijev močno vodijo po storjenih prekrških.