Avto
6 ogledov

X5 security za mirnejši spanec

Na zunaj se avtomobil od običajnih primerkov ne razlikuje kaj dosti. Šele podrob Žurnal24 main
Ljudem, ki jim iz različnih razlogov strežejo po življenju, že tako ni lahko v življenju. Še dodatno jih bremeni dejstvo, da imajo na razpolago le bolj ali manj všečne blindirane limuzine.

BMW je predstavil omejeno serijo SUV modela X5 security, ki nudi visoko stopnjo zaščite. Celotna karoserija je bila dodatno ojačana s posebnimi zaščitnimi materiali, dodana so laminirana stekla z debelino 22 milimetrov, okrepljeno je podvozje. Tako spremenjen X5 zadostuje varnostnemu kriteriju VR4, kar pomeni, da je odporen na naboje iz lahkega orožja, kot so magnum .44, magnum .357 ali luger 9 mm. Pri tem ni pomembno, pod kakšnim kotom prileti metek v avtomobil.

Obdržal zmogljivosti
Za večjo varnost mu služi več sistemov, med drugim ima vgrajeno kamero za nemoteno spremljanje zunanjega dogajanja, potniki pa se z zunanjim svetom lahko pogovarjajo prek interkoma. Zaradi dodatne mase vozila so izboljšane zavore, za pogon pa skrbi 4,8-litrski V8 bencinar z 257 kW (350 KM). Kljub dodatni teži pri tovarni zagotavljajo, da je avtomobil obdržal vse vrhunske lastnosti glede obnašanja na cesti.

V Sloveniji verjetno tako opremljenega Bavarca ne bo mogoče opaziti na cesti, dobičkonosen posel pa si BMW obeta predvsem v državah Latinske Amerike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.