Avto
1644 ogledov

Xceed je Kiin drzni hibrid iz dveh priljubljenih svetov

Kia xceed
1/7
Kia
Samozavestna Kia nadaljuje ofenzivo s križanjem uspešne družine in atraktivnega podrazreda.

Xceed model, s katerim želi Kia pokriti željo po uporabnem avtu na osnovi kombilimuzine, ki pa ima v genih tudi veliko "terenskih" lastnosti. V svoji paleti "dvignjenih" avtov ga umeščajo med manjšega križanca stonica in večjega sportaga, po izvoru ga postavljajo ob bok mercedes-benzu GLA. Uradno ga pri Kii uvrščajo v podrazred CUV - crossover utility vehicle.

Kia xceed | Avtor: Kia Kia
Kia xceed | Avtor: Kia Kia

Xceed je torej po ceedu, ceedu SW in proceedu še četrti model iz nove generacije družine ceed. Podobnosti med xceedom in navadnim ceedom so vsaj na zunaj zelo pičle, saj si avta delita le prednja vrata, vse ostalo na karoseriji je pri xceedu povsem novo. Poudarek je na mišičasti postavi z videzom nizkega nosu, a visokih bokov in zadka.

Kia Stinger GT Avto Tu nekaj ni v redu, to ne more biti kia

Postavljen je na isto medosno razdaljo kot ceed, a je za več kot osem centimetrov daljši in za dobre štiri višji. Vse skupaj poudarijo še velika kolesa med 16 in 18 palci. Prtljažnika je 426 litrov in je za 31 litrov večji kot v kombilimuzini, prtljažna vrata so serijsko električno gnana.

Kia xceed | Avtor: Kia Kia
Kia xceed | Avtor: Kia Kia

Podvozje je prilagojeno, xceed na prednjih kolesih uvaja tudi naprednejšo rešitev hidravličnih amortizerjev, ki nežneje opravijo z grbinami.

Kia proceed Avto V Sloveniji kia, za katero se obračajo glave

Xceed je prva kia, ki ima namesto klasičnih merilnikov digitalni zaslon velikosti 12,3 palca. Ostalo okolje je dobro znano, veliko je različnih asistenčnih sistemov. Xceeda bodo poganjali trije bencinski motorji in dva dizla, vsi znani že doslej. Skoraj pri vseh vo opcija dvosklopčnega sedemstopenjskega menjalnika.

Prihodnje leto pride še priključni hibrid, zdajšnji motorji pa bodo posodobljeni z mehkimi hibridi in 48 V napetostjo.

Kia xceed | Avtor: Kia Kia

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Rdečivrag 12:35 29.junij 2019.

    Me prav zanima, ali bo prodajna uspešnica ali ne? Na slikah deluje zelo všečno in v koraku s trenutno modo