Avto
25 ogledov

Z novo insignio nova generacija pametnih Oplovih žarometov

Opel insignia Opel
Pri Oplu bodo marca prihodnje leto na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavili novo generacije insignie, ki prinaša tudi novo ime, insignia grand sport. Z njo bodo predstavili tudi naslednjo generacijo matričnih žarometov led z novimi funkcijami.

Opel je žaromete predstavil na novi astri, za njih pa prejel več nagrad. Pri astri matrične žaromete led sestavlja 16 segmentov s svetili led – po osem na vsaki strani vozila –, ti pa doseg in porazdelitev svetlobnega snopa samodejno in ves čas prilagajajo vsaki situaciji v prometu.

V času, ko so razvijali astro, so svetila led postala kompaktnejša in zmogljivejša. Oplovi inženirji pri insignii obljubljajo še zmogljivejše žaromete, ki imeli osnovo pri leta 2013 predstavljenem konceptnem vozilu monza.

Še enkrat več svetil

Novi žarometi pri insignii imajo še enkrat več svetil led (32), kot jih je v astri. Rezultat enakomernejšega prehoda med večjim številom segmentov led je natančnejša prilagoditev svetlobnega snopa.

“Z novo Insignio na trg prinašamo še naprednejšo drugo generacijo tehnologije z dodatnimi novimi funkcijami, ki ponoči poskrbijo za še boljšo vidljivost,” pravi Ingolf Schneider, vodja inženirske skupine za zunanjo osvetlitev.

Dodaten snop do 400 metrov daleč

Izboljšana je vidljivost pri vožnji skozi ovinke s povsem nezasenčenimi lučmi. Zato skrbi nova funkcija. Intenzivnost svetlobe notranjih segmentov matrike se poveča skladno z zasukom volana, da tako poveča osvetljenost ovinka.

Vsak žaromet ima tudi reflektor, ki pri dolgih lučeh zagotovi dodaten snop z dolžino do 400 metrov in tako dodatno izboljša osvetljenost večjega območja pred novo Insignio.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.