Avto
22 ogledov

"Za naše ceste bomo kmal rabl hummerje"

Slovenija 30.10.2013 Samo Omerzel minister za infrastrukturo in prostor, prihod Saša Despot
"Drugi avto pri hiši mora postati električen, tu moramo biti najhitrejši, moramo narediti korak naprej," je na energetski konferenci v Ljubljani poudaril infrastrukturni minister Samo Omerzel. Odziv naih bralcev je bil buren.

Zbrali smo nekaj najbolj zanimivih odzivov bralcev spletne strani zurnal24.si na izjavo infrastrukturnega ministra Sama Omerzela.

Vodokotlic: Omrzela podpiram. Tukaj tudi jaz vidim prihodnost. Ampak ne na vrat na nos. Mogoče za začetek brez davka na električna vozila.

Rdečivrag: Kaj se pa ima za pogovarjat s Teslo in BMW, ja kdo bo pa to plačal? Tesla stane 100.000 evrov. BMW pa sploh nima električnega avto - vsaj v tem trenutku. Sicer ga pa dejansko za normalen denar nima tako rekoč nihče - razen, če štejemo neserijske predelave, ki jih dela Pečjak (prešteješ jih na prste ene roke).

Papcar: Saj človek ne ve ali bi se ob taki novici zjokal ali pa plačal mašo za kakršne ministre imamo. Ideja ministra ne prenese kritične presoje in ne upraviči energetske. Ne samo da to ni prava pot ampak samo pot v brezno brez dna. Minister zgolj ima kalkulacije in voha biznis v prihodnje, seveda ne s strani dodane vrednosti ampak subvencij in davščin. Čisti lobistični projekt z znanimi obrazi pri koritu. Avtomobil za po mestu... bljek! Če je mesto potem je potrebno urediti kolesarske steze in predvsem javni promet, ne pa s pločevinkoti silit v gužvo.

Marko Slovenia: ZAKAJ SLOVENIJA NE NAREDI SVOJEGA ???

Gnila ablast: Tesla....jih je kar nekaj v parlamentu. Čista ne energija.

Marko Slovenia: za naše ceste bodo kmal rabl hummerje :)

JellyFish: Se strinjam s tem, jaz ga imam že zdaj in je SUPER! Ampak, če bi bilo sprejeto kaj temu podobno, morajo pa urediti javni prevoz, kateri je v Sloveniji resnično na dnu!!!!

jzzzze: sedaj sem pa v dilemi, a bom moral jaz peš hodit (sedaj mi povsem zadostuje 15let star twingo) ali moj fotr (sedaj mu povsem zadostuje 12let star clio) ali sestra z 18let starim peugeotom106? Mama je že sedaj na peš! Za električnega namreč cela familija skupaj ne zbere!

puys: Predelava obstoječega avtomobila na elektriko stane 15.000 eur + delo za domet do 150km z enim polnjenjem. Če mi ta strošek financira država, si z veseljem predelam avto.

Kika: Ma če me to ne spominja na tisto o 1000€ osnovnega dohodka za vsakega državljana... In še to, da ne zmoremo več kot ene vetrnice postaviti, da nam je fotovoltaika še čisti sci-fi, nam prav gotovo "govori v prid", kako mi znamo elektriko delat. Znamo narodu pobrat milijarde za nuklearko, ki je bolj pase od pase.

Komentarjev 2
  • graff 18:20 09.marec 2014.

    Minister Omerzel:,,"Drugi avto pri hiši mora postati električen".,, Ja, pa najprej dosezite, da bodo Ljubljančani, ki se par sto metrov ali slab kilometer, dnevno v službo vozijo z terenci in drugimi potratnimi avtomobili, najprej oni za vzgled tudi ostalim ...prikaži več meščanom po Sloveniji, nabavili drugi avto - električni. Ne morete pa zahtevati, da se bo Koprčan, Metličan, Lenarčan ali Ratečan vozil naokoli v Ljubljano denimo, z električnim in vmes polnil po več ur baterije svojega vozila. A bla, bla, blaaaa.....

  • Veteran 16:37 09.marec 2014.

    Interesantno je videti, da novinarji spremljajo mnenje bralce, le odzivajo se ko jim paše!!??