Avto
5103 ogledov

Zadnjemu kupcu pri nas izročil legendarnega enoprostorca

Citroën grand C4 spacetourer Citroën
Družinski enoprostorci so bili dolga leta zaščitni znak proizvajalca vozil Citroën, ki so bili zelo priljubljeni tudi med slovenskimi kupci. Zgodba se končuje tudi z vozilom grand C4 spacetourer.

Citroën grand C4 spacetourer je bil na cesti že od leta 2013, takrat bolje poznan kot C4 picasso. Kljub temu, da se je pred desetletjem začel strm vzpon priljubljenosti športnih terencev in križancev je bil to izjemno uspešen Citroënov model. Prodanih je bilo več kot 730.000 modelov. V Sloveniji pa so ta teden v Avtohiši Kranj prodali zadnje vozilo Grand C4 spacetourer in ga slavnostno izročili ponosnima lastnikoma.

Citroën C5X Novost pri nas Avto Pri Citroënu menijo, da bodo z novostjo Nemcem »mešali štrene«

V Sloveniji je bilo od lansiranja zadnjega modela v letu 2013 prodanih 3498 vozil, od tega je bilo polovico modelov grand. Citroënova zgodba enoprostorskih vozil sega skoraj trideset let nazaj, ko je bil leta 1994 lansiran model evasion, ki je ponujal sedem sedežev in je izstopal s svojimi bočnimi drsnimi vrati.

citroën oli all-ë Avto Spoznajte Citroënovega olija

Do leta 2002, ko so ga umaknili s prodajnega programa, je bilo prodanih več kot 120.000 vozil. Sledil mu je prostornejši modelu C8, ki je bil v prodaji do leta 2014, prodanih pa je bilo več kot 150.000 vozil.

Citroën grand C4 spacetourer | Avtor: Citroën Citroën

citroen PROMO Uporabno Citroën C5 Aircross: prenovljen, edinstven in drzen

Enoprostorci so vrhunec doživeli leta 1998, ko je bil predstavljen model xsara picasso, po vsem svet pa so do leta 2012 prodali rekordnih 1.760.000 vozil. To je bil model, ki je segment enoprostorskih vozil popeljal v novo dimenzijo. Citroën pa se lahko ponaša z vrhunskim znanjen, ki je potreben za razvoj prostornih in vsestransko uporabnih vozil, v katerih je bivanje udobno in prijeto.

PRIMA test C-SUV, november 2022 , razno PRIMA test Avto Primerjali smo 12 SUV-jev, kateri je najbolj družinski?

Proizvodnja modela Grand C4 spacetourer se je že letos julija zaključila in s tem je Citroën končal pomembno vlogo na trgu, na katerem je nenehno uvajal inovacije in zasedal vodilno mesto med ponudniki družinskih enoprostorcev.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.