Avto
18 ogledov

Zaradi domače slivovke na nasprotno stran

Tovornjak v nasprotno smer
1/5
Youtube
Madžarski voznik, ki je julija pozno zvečer z vlačilcem popolnoma pijan vozil kar 16 kilometrov v nasprotni smeri po eni najbolj prometnih britanskih avtocest, je že dobil kazen. Le čudež je preprečil tragedijo.

Petdesetletni Pal Korbely je v soboto, 7. julija, med počitkom na parkirišču gledal kvalifikacije za prvenstvo formule 1. To je počel s še dvema tovornjakarjema, žejo pa so si gasili s pivom in s kar 51-odstotno domačo slivovko. Kombinacija obojega je Korbelyju očitno odklopila tisti del možganov, ki skrbi za razum, saj se je usedel za volan, zagnal motor in s tovornjakom okoli pol enajstih zvečer brez luči zapeljal na nasprotno stran avtoceste M6.

Vozniki, ki so pred seboj zagledali 17-metrski Manov vlačilec, so seveda doživljali ene najhujših trenutkov v svojem življenju. Med njimi je bil tudi voznik bencinske cisterne, ki se mu je uspelo z naglim manevrom izogniti trčenju. Korbely se ni zmenil za svetlobne in zvočne signale in je po cesti tako vozil kar 16 kilometrov, je poročal BBC.

Končno so se trije pogumni tovornjakarji, ki so mu prihajali nasproti, spontano odločili in mu blokirali pot, tako da je moral ustaviti. Šele nato je prihitela policija in ugotovila, da je popolnoma pijan.

Sodba po enem mesecu

Učinkovito britansko sodstvo je le en mesec po dogodku skesanega Korbelyja, ki je poročen in ima v domovini dva otroka, že spoznalo za krivega. Sodnik mu je naložil osem mesecev zaporne kazni, ostal je seveda tudi brez izpita, ki ga bo lahko vnovič opravljal pod zelo zaostrenimi pogoji. Med izrekom sodbe mu je sodnik dejal, da je lahko ne glede na vse zelo vesel, da s svojim nerazumljivim dejanjem ni koga ubil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.