Avto
2304 ogledov

Zaskrbljujoče: Pomanjkanje priljubljenega materiala za avtomobile

Alcantara SpA
Italijansko podjetje je nedavno objavilo, da ne uspejo zadovoljiti petine povpraševanja avtomobilskega trga po priljubljenem materialu.

Alkantaro, to sintetično tkanino, ki avtomobilu zagotavlja luksuzen videz in prijetne občutke pod prsti rok voznika ali sopotnikov, v avtomobilski industriji uporabljajo kot prevleko za različne komponente: sedeže, armaturno ploščo, volan, notranji del strehe ...

Ford focus Prihodnost Avto Vzgajanje materialov za avtomobile

Stanje na trgu bi se lahko v kratkem spremenilo. Pri italijanskem podjetju Alcantara SpA so nedavno objavili, da ne uspejo zadovoljiti petine naročil avtomobilske industrije po priljubljenem materialu.

Avtosalon Ženeva 2018 Avto To so novi avtomobili, po katerih bodo letos hlastali vozniki

Podjetje so ustanovili leta 1972, v zadnjih desetih letih pa so Italijani potrojili prihodke, iz 64,3 na 187,2 milijona evrov. Največjo rast so imeli leta 2015, ko je bila 80-odstotna, v prvi vrsti zaradi velikega povpraševanja avtomobilske industrije po tem materialu. Tovarne v Milanu lahko proizvedejo osem milijonov metrov alcantare na leto, naročila pa še krepko presegajo omenjeno številko.

policija Novost Slovenija Policijski avtomobili z novo opremo

V naslednjih petih letih nameravajo podvojiti proizvodne kapacitete, zato bodo investirali 300 milijonov evrov. Dokler se to ne zgodi, bo avtomobilski trg občutil pomanjkanje alkantare.

Audi A8 Razkrivamo Avto K nam prvič prihajajo avtomobili brez voznika!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.