Avto
17 ogledov

Želijo biti prepoznavnejši

Chevrolet trax Chevrolet
Chevrolet je znamka, ki je bila še pred leti pri nas neznanka, danes pa se je s paleto novih, že prepoznavnih modelov, ki se ji bo letos pridružil še SUV trax, prebila iz anonimnosti in uveljavila tudi pri nas.

Po statističnih podatkih registriranih vozil je bilo obdobje od januarja do decembra 2012 je Chevrolet v Sloveniji dosegel 3,35 odstotni prodajni delež (trg osebnih vozil, vključno z enodnevnimi registracijami).

To Chevrolet s 1.631 prodanimi vozili v letu 2012 v Sloveniji uvršča na 10. mesto po prodaji med avtomobilističnimi blagovnimi znamkami. To je enak rezultat, kot leto prej. Vseeno pri Chevroletu menijo, da Slovenci še vedno niso dovolj prepoznali njihovih vozil, čeprav je to najbolj pomembna znamka koncerna General Motors, ki za Toyoto v svetovnem merilu proda največ vozil.

Največ kupcev se je v letu 2012 odločilo za model cruze, ki je je tudi globalno najbolje prodajan model znamke Chevrolet in je v svojo družino lansko leto, poleg 5-vratne in limuzinske različice, dopolnil s še karavansko različico station wagon.

Junija prihaja največja letošnja novost, model trax, konec leta pa še prenovljena captiva, medtem, ko je prenovljeni spark že v trgovskih salonih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.