Avto
425 ogledov

Ženske so za leva

Peugeot 308 GT Saša Despot
Peugeot 308 je letošnji dobitnik nagrade za ženski svetovni avto leta 2022.

Svoj glas je oddalo 56 avtomobilističnih novinark iz 40 držav na petih celinah, tudi iz Slovenije. Zmagovalca so pri WWCOTY razglasili 8. marca, ki je sovpadal z mednarodnim dnevom žena. Peugeot 308 je na prestolu nasledil lanskega zmagovalca, land rover defenderja.

Prestižni izbor Avto Prestižni izbor dokaz sprememb na avtomobilskem trgu

V širšem naboru izbora je bilo testiranih skupno 65 kandidatov. V prvem krogu glasovanja so bili izbrani najboljši avtomobili iz šestih različnih kategorij: peugeot 308 (najboljši mestni avto), kia sportage (najboljši družinski terenec), BMW iX (najboljši veliki SUV), ford mustang mach-E (najboljši družinski avto), audi e-Tron GT (avto z najboljšimi zmogljivostmi) in jeep wrangler 4xe (najboljši avtomobil s štirikolesnim pogonom).

Peugeot 308 GT | Avtor: Saša Despot Saša Despot

peugeot 308 Avto Najboljši avtomobili po okusu žensk

V drugem krogu glasovanja so izbrali skupnega zmagovalca, naziv pa je prejela francoska kompaktna kombilimuzina. Marta Garcia, izvršna predsednica WWCOTY, je dejala, da je bilo letošnje glasovanje bolj napeto kot kdaj koli prej. Žirantke so v povezavi s peugeotom 308 pohvalile vozno dinamiko, zmogljivost, udobje in dizajn.

Peugeot 308 GT | Avtor: Saša Despot Saša Despot

KIa EV6 je Evropski avto leta 2022 Avto Prevlada elektrike na izboru Evropski avto leta

Drugi so komentirali izboljšave v primerjavi s predhodnikom in široko paleto možnosti pogonskih sklopov. Model je na voljo z bencinskimi, dizelskimi in PHEV pogonskimi sklopi, Peugeot pa je potrdil tudi popolnoma električno različico. 308 je na voljo kot kombilimuzina in karavanski SW, obe različici pa temeljita na modularni platformi Stellantisa EMP2.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice