Avto
14 ogledov

"Zgrešili ste, zaboga!"

Jeremy Clarkson, Top Gear EPA
Vam vožnja po neznanih cestah ne povzroča dovolj stresa? Potem je navigacijska naprava, v kateri vam bo povelja bevskal zadirčni voditelj Top Geara Jeremy Clarkson, morda narejena prav za vas.

Tom Tom, eden največjih proizvajalcev navigacijskih naprav na svetu, se je spajdašil s popularnim Jezzo, najbolj glasnim in nastopaškim delom voditeljskega tria Top Geara. Clarkson bo posodil glas novemu izdelku, ki bo na prodaj že prihodnji mesec.

Ampak nikar ne pričakujte pomirjenega tona, ko vam bo šlo kaj narobe. Ukazi si bodo sledili nekako takole: "Zavijte desno. DESNO, sem rekel! Zgrešili ste, zaboga!!!"

In namesto, da bi sledil običajni ukaz "Ko bo mogoče, polkrožno obrnite", se bo iz navigacije zaslišalo: "Takoj ko bo varno, potegnite ročno zavoro in obrnite za 180 stopinj." Namesto Clarksona bo lahko voznik izbral tudi način vodenja Stig. Kot je razbrati že iz imena, bo takrat naprava popolnoma obmolknila in vas prepustila samemu sebi in spremljanju zemljevida na ekranu.

Menda je Tom Tom k sodelovanju poskušal pripraviti tudi Richarda Hammonda in Jamesa Maya, a nista pristala. Clarkson trdi, da zato, ker je Hammond preveč nepotrpežljiv, May pa ima že prirojeno napako, da se ne znajde.

Clarkson je sicer znan kot velik nezaupljivec do modernih pripomočkov v avtomobilu, resnici na ljubo pa jih največkrat ne zna niti uporabljati. Nekoč je dejal, da si pri navigacijah želi zgolj velikanskega gumba za njihov izklop, leta 2005 pa je povzročil vihar, ko je med testiranjem MINI-ja izjavil, da ima nemška različica avtomobila v vgrajeni navigacijski napravi bržkone na razpolago zgolj eno smer – proti Poljski.

Komentarjev 1
  • 1111 09:11 19.september 2011.

    še ta bedak manjka v avtu...