Avto
31 ogledov

Znan vzrok, zakaj so delnice padle za 1,5 milijarde evrov

Požar na tesli modelu S Facebook
Prejšnji teden je lastnike delnic Tesle prizadela nenavadna nezgoda v ZDA. Na spletu se je pojavil posnetek gorečega avtomobila tesla S.

Delnice podjetja, ki s svojimi modeli napoveduje električno revolucijo na cestah, so zaradi goreče tesle S strmo padle, škodo pa so na borzi ocenili na 1,5 milijarde evrov. Policisti so v poročilu nesreče zapisali, da je požar nastal zaradi trčenja z neznanim predmetom, pri Tesli pa so trdili, da je šlo za splet nesrečnih okoliščin.

Kovinski predmet priletel pod avto

Tesla S | Avtor: Tesla Tesla
Prvi mož Tesle Elon Musk se je po nesreči oglasil in v izjavi za medije poudaril, da je varneje voziti električni avtomobil z baterijami kot vozila, ki jih poganja bencin in se po njegovih besedah ob prometni nesreči vnamejo prej.

Za zdaj je znano, da je do požar nastal, ko je s prikolice odpadel ukrivljen kovinski predmet, na katerega je latnik tesle S zapeljal z veliko hitrostjo. Musk je ob tem dejal, da je kovinski predmet z veliko silo zadel ob zaščito v spodnjem delu vozila. Varnostni sistem je isti trenutek voznika obvestil o težavi in vozniku svetoval, naj zaustavi in zapusti vozilo.

Ta se je brez težav ustavil in izstopil iz vozila, še preden je avto zajel plamen. Iz Tesle so sporočili še, da je ogenj zajel prednji modul baterije in se ni razširil prek zaščitne ograde do potniške kabine.

Komentarjev 1
  • Matjaz Kalc 21:09 07.oktober 2013.

    Ce kdorkoli razen nasih " novinarjev" dobesedno prevede novice iz tujih medijev je plagiator ozigosan od teh istih, kaj so torej oni?