Avto
65 ogledov

Župan Popovič v akcijo proti skuterjem in kolesarjem

Popovič in motoristi ekoper.si/Youtube
Koprska občina na čelu z županom Borisom Popovičem ima dovolj prekrškarjev med vozniki mopedov in kolesarjev, ki so semedelsko promenado, namenjeno izključno pešcem, izkoriščali zase. V akciji kršitelje lovil tudi Popovič.

Na Mestni občini Koper (MOK) so že lani s tablami in povečano prisotnostjo redarjev skušali izboljšati stanje, ko so se kljub prepovedi med sprehajalci stalno vozili tudi kolesarji in celo mopedisti. Razmere so bile najhujše na križišču pri prehodu, ki povezuje Semedelo z Žusterno, in semedelsko promenado. 

Minule dni so kot enega od ukrepov na MOK pričeli z javno objavo posnetkov prekrškarjev na spletu, k temu pa so pozvali tudi vse občane. Na terenu si je stanje ogledal tudi župan Boris Popovič in glede na posnetke celo sam ustavljal prekrškarje. V torek pa so delavci komunale na ukaz občine postavili še fizične pregrade, ki onemogočajo vstop koles in mopedov na površine za pešce. Novi sta tudi dve hitrostni oviri, ki preprečujeta drvenje prek omenjenega podhoda, medtem ko bodo na odseku te dni še bolj vestno patruljirali občinski redarji. 

Kot poročajo na uradni novičarski strani koprske občine ekoper.si, so novi ukrepi glede na opažanja redarjev že takoj bistveno popravili stanje. 

Ko se na kolesarski stezi zbere vsa "familija"

Čeprav mnogi pozdravljajo županove ukrepe, ga drugi opozarjajo, da je Semedelska promenada v primerjavi z nekaterimi prometnimi rešitvami v največjem obalnem mestu eden manjših problemov, gotovo pa je medijsko primeren za nabiranje točk.

Eden od komentatorjev nedomačinov pa opozarja, da so pešci morda sedaj res varnejši, da so kolesarji stisnjeni še bolj ob steno oziroma pozabljeni, saj se morajo za dostop od Semedele do Kopra znajti po svoje glede na dejstvo, da se kolesarska pot naenkrat konča. Tudi nespoštovanje pešcev do kolesarskih površin je enako pereč problem kot obratno, še opozarja. 

"Ko greš ob obali s kolesom, upaš da te ne povozi kak skuter in da se ti bo familija zbrana od vseh tet, stricev, babic umaknila s kolesarske poti."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • VIKTTOR 20:20 12.avgust 2015.

    pri vojakih smo takim kot si ti rekli: slabemu k.... svaka dlaka smeta !

  • BorutK 16:52 12.avgust 2015.

    Pač poklicna deformacija, ko tako južnoslovansko pritepenko slišim v novinarskih prispevkih me pač tako zmoti (velja tudi za ostale jezike, da ne bom ožigosan za nestrpnega do južnoslovanskih prijateljev)

  • marabunta 16:11 12.avgust 2015.

    pejd enkrat po promenadi pa ti bo jasno zakaj....kolesarji imajo lepo urejeno stezo in tam je njihovo mesto, tako da.....