Slovenija
276 ogledov

Do 30. leta živijo v hotelu mama

Komentarjev 26
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 10:03 17.april 2015.

    točn tko. pač daš zravn za stroške, sam sebe rihtaš in probaš preživet. to ni neka huda znanost. če bi lahko bi vsak bil na svojem. Bit na svojem pomen imet svobodo in osamosvojitev k jo v stanovanju s starših nikol ne boš imel.

  • spenjac 12:41 17.april 2015.

    Statistika je za Slovenija napačna. Veliko mladih živi kot najemniki - na črno. Takšni pa so registrirani, kot da živijo doma, ker so pač prijavljeni na domačem naslovu, naslovu staršev.

  • marabunta 13:12 17.april 2015.

    a mi lahko razložite kakšna je ta ženska logika, nisem dovolj na jasnem....če nekdo želi, bo odšel, pa naj bo mama še tako proti, če mislite, da so mame tiste, ki zavirajo otroke pri osamosvojitvi

  • Francissco 12:59 17.april 2015.

    Star sem že krepko čez petdeset. Prvo stanovanje senm si kupil v osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Imam odraslega sina, ki se je pri dvajsetih odselil. Sedaj dela diplomo. Vam pa pravi nasvet. Ko se vam sanja, da bi skočili, skočite. ...prikaži več Če čakate, nikdar ne boste. Z denarjem ali pa brez. Če imate lažno upanje, da vam bo mama pomagala, vam povem, da vam ne bo. na tak način ne. Mame imajo tako kot vse ženske drugo logiko. To veliko pove o vas samih. Z žensko logiko v življenju ne boste prišli daleč.

  • zdrej 16:56 17.april 2015.

    Ne razumem kaj hočeš povedat. Če v Nemčiji dobiš posel v enenm tednu, da ga potem tudi tu? Če v Nemčiji plačajo 3k/mesec določeno delo, da ga tudi tu? Ti lahko pametuješ, ko si po vsej verjetnosti kredit dobil ...prikaži več šenkan, če si mel srečo. Nekdaj je bilo lažje sezidati hišo, kot danes. Je pa takot. Ti si del generacije, ki je vzgajala in vzgojila. In imam občutek da si eden tistih: "Kakšna je ta današnja mladina" in ob tem niti ne pomisliš ne, da si dal svoj delež v to :-). Sicer maš pa prav, da je treba skočit in ne čakat.

  • Thorus 08:49 17.april 2015.

    Kako ne boš do 30ga doma, razen če nimaš bogatih staršev, ki ti kupijo stanovanje? Ni več toliko ugodnih kreditov, stanovanja pa so predraga in dosti prazna.

  • Francissco 11:01 17.april 2015.

    Na tem forumu smetite sami Mamoni, ki v svoji zakompleksanosti nimate drugega dela. Vaši starši so vas vzgojili v nesposobne osebke, ki za normalno življenje rabite nevemkakšne stimulacije, da sploh začnete kaj migati. Od vas pričakujem predvsem veliko minusov. To ...prikaži več pa naj bo prvi začetek prvega koraka, da začnete vsaj razmišljati v smeri kakšne osamosvojitve in samostojnosti. Vaši očetje nesposobni pa to gledajo. Totalen poden.

  • KOJAK 11:06 17.april 2015.

    Francissco... kolk si star, a živiš na svojem, a maš kredit?....

  • dr.slo 15:48 17.april 2015.

    s polno ritjo je lahko srat

  • Jooojooo 11:42 17.april 2015.

    Dobila sluzbo, sla na svoje se pred 30... Svoboda, veselje, .. Zgubila sluzbo in... Se pac vrnes nazaj k starsem... Kaj pa lahko s pogodbami za 3 mesce... Se kolesa si ne mors kupit

  • dragec 12:47 17.april 2015.

    Pitajte plešastega, kako se poskrbi z otroci iz prejšnje zakonske zveze

  • marabunta 12:49 17.april 2015.

    očitno si imel vse pogoje, da nisi zakompleksiran, da si se lahko osamosvojil in si poln stimulacije in pravi mislec, nič lažjega......me zanima kako bi deloval v pogojih, ki jih večina mladih danes preživlja,....se pa delno strinjam, da je nekaj ...prikaži več res takih, ki tudi z danimi pogoji ne zmigajo riti in gredo na svoje, vendar je večina prisiljena deliti streho in manjšati stroške kjub veliki želji biti na svojem, na žalost

  • dragec 16:29 17.april 2015.

    Sem se kaj zlagal ?????

  • Francissco 17:15 17.april 2015.

    Hočem ti povedati to, da doma nimaš kaj čakat. Da se bodo državni uradniki spomnili na tvoj primer je iluzorno, ker razmišljajo enako kot ti in ne vedo za to, da imajo drugi problem. Drugod je priložnosti na pretek in ...prikaži več so razmere urejene. V svoji karieri sem vedno najemal kredite in odplačeval. Noben kredit ni bil šenkan. Brez kredita pa ni napredka. Ne moreš pa stati deset ali dvajset let na mestu, če lahko zaslužiš zunaj 2-3K€.

  • jakec1575 10:30 17.april 2015.

    Mislim, da si vsi mladi zelijo od doma pri 20ih. V Skandinaviji za to dobijo podporo in štipendijo od države. Da imajo tudi cimprej otroke. Novi otroci, novi davkoplacevalci. Poleg tega se selijo v zadruzne soseske, kjer so z vrstniki ...prikaži več in zato manj osamljeni in bolj motivirani. Odgovornost zase je najvecje darilo, če ti je omogočeno. Pri prihodkih in cenah nepremičnin, ki to omogocajo. Po drugi strani balkanske (tudi slovenske) mame tezko spustijo vajeti iz rok in so znane, da jim je to bit zivljenja. In gosenicam ne pustijo postati metulji, ker bi izginil njihov smisel obstoja. Gradnja prevelikih hiš, ki bi po 20 letih samevale pa ne smejo. Stvari so kompleksne in tudi kulturno pogojene. Veliko je praznih poceni nepremičnin na podeželju pa to ni stimulirano z razvojem delovnih mest. Bi pa slovenskim mladincem privoscil cimprej to svobodo osebne samostojnosti. Ampak si jo bojo morali vzeti sami.

  • zdrej 16:48 17.april 2015.

    Dragec mene pa zanima s čim ga naj pitamo? S koruzo, rižom, solato? Sicer pa me moti in za in proti JJ. Pustite človeka tam v medijski senci, ne pa da ga vedno znova in znova ven vlečete. Če ...prikaži več pa vas kaj moti, pa ste brezposelni, pa preverte zadeve na terenu (javno dostopni podatki, ...).

  • Papaja Popi 09:17 17.april 2015.

    Je pa tudi ena resnica, ki jo vsi pozabljajo, da so gradili stanovanjske hiše, ki so velike in gredo notri dve družini in tudi več. Tako si avtomatsko prisiljen biti skupaj z starši ali pa prodati veliko hišo in ...prikaži več kupiti dve manjši ali dva stanovanja.

  • spenjac 12:53 17.april 2015.

    Tvoji komentarji so vedno bolj moteči. Nebi raje napisal eno daljše pismo in ga poslal janši osebno? Daj izživi svoje spolne fantazije z janšo v prvi osebi in pusti ostale, da se od tega distanciramo.

  • Francissco 13:29 17.april 2015.

    Če si nekdo želi oditi, bo odšel. Če pa ne odide, potem blefira. Izbira pač med ugodjem in stresom. Ženske imajo ponavadi rade vse svoje stvari pod kontrolo. Poglej kaj vse nosijo v torbicah. Ponavadi vse svoje premoženje. Tiste, ki ...prikaži več ga ne, so avanturistke. Te pa so bolj redke v družinski shemi mater in mam. Bistvo pa se dogaja vedno pred odhodom in vrag tiči v vzgoji. Vsi prisegajo na družinskost in domačijskost. Pa so vse take družine zares zdrave? Ali vi živite v zdravih družinah? Dragi otroci očitno vam starši niso pokazali, da vam družina mora nuditi možnost, da se izkažete. Vse kar se lotite, je pozitivno, samo, da migate samostojno.

  • mph 13:49 17.april 2015.

    Mene bistveno bolj motijo npr. komentarji vernikov JJ kot pa ostalo. Ti pa te seveda ne motijo.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.