Slovenija
59 ogledov

Makarovičeva razdelila tudi ustanove

Komentarjev 36
Popularni
 • Popularni
 • Najstarejši
 • Najnovejši
Pokaži odgovore
 • Sauromon 10:40 21.januar 2012.

  Cerkev bi trebalo obdavčiti tako kot vse ostale, ne pa da na račun ljudi bogatijo in se grejo razne politične igrce!!

 • Tomislava Ule 19:48 20.januar 2012.

  Hvala, napisal si ali napisala si ravno to, kar večina Slovencev misli, samo žal se ne upajo javno oglasiti. Jaz se oglašam s pravilnim imenom, samo čakam, kdaj me bost tožila Janša in Novakova, bi bilo zanimivo.

 • Fertel 19:47 20.januar 2012.

  "So stvari, ki jih je treba sovražiti. Po mojem mnenju je Katoliška cerkev v Sloveniji nekaj, kar moraš sovražiti. Jaz to čutim kot svojo državljansko dolžnost."--------------------------------------------In kje je v tej izjavi videti širjenje verskega sovraštva? Jaz tukaj preberem, ...prikaži več da je izrazila samo svoje mnenje in kot kaj ona to čuti. Vsak ima pravico do svojega mnenja, do svojega čutenja in misli ter to lahko drži zase ali pa pove na glas, če ima pogum, kar ostali upogljivci žal nimajo zaradi svoje hlapčevske narave. Tudi sam sovražim RKC v Sloveniji zaradi njenega pohlepa in izprijenosti. Kar spomnimo se 800 milijonov, ki nikoli ne bodo vrnjeni, spomnimo se pedofilskih ravnanj profesionalnih pripadnikov RKC. Čuditi se je po moje mogoče le kritikom te izjave, ki takšnih ravnanj cerkve ne obsojajo zaradi nezmožnosti samostojnega mišljenja in pomanjkanja razuma.

 • CastrumFF 16:17 20.januar 2012.

  Pirc Musarjeva, a dodala, da sama prijave zaradi sovražnega govora ne bo podala, saj so v njeni pristojnosti le primeri s področja varstva osebnih podatkov....Čakajte malo, zdaj pa nič več ne razumem?! Kaj imajo skupnega "osebni podatki" s ...prikaži več trenirkami? Se še spomnimo, kako je Pirčeva rohnela zaradi sovražnega govora v slučaju "trenirke"?! Takrat je to ocenila za sovražni govor, izjavo Svetlane pa bi najraje preslišala. Sramota za varuhinjo!!!!!

 • zdrej 16:07 20.januar 2012.

  Zanimivo pa mi je naslednje. Na strani SDS se je pojavilo pismo, ki je zelo posredno opisavalo, kaj bi se naj dogajalo. Skozi kvazi ali celo sama dejstva. Ni bilo direktnega izraza sovraštva. Pa se ga je glasno in vsepoprek ...prikaži več obsojalo. Potem pa iz drugega pola ena oseba pove direktni izraz sovraštva, pa so vse institucije zadržane. To pove veliko o naših inštitucijah in "kdo je nad njimi"/"koga se bojijo".Pokvarjeni pa so tak vsi. Tako ljudje v RKC (na žalost) še bolj pa ljudje v politiki (še večja žalost).

 • juventus1897 15:58 20.januar 2012.

  Svetlana, tudi ti boš nekega dne, ta ni več tako daleč za tebe, polagala račune pred Vsemogočnim in odgovarjala za svoje neumnosti ki jih kvasiš. A misliš, da če imaš blagoslov strica Milana, iz Murgelj, da ti je dovoljeno vse? ...prikaži več BANDA RDEČA, KONEC JE !!!!

 • reddevil 15:00 20.januar 2012.

  Seveda je s svojimi izjavami dvignila prah, saj "slovenceljni" ne vidijo razlike med RKC in vero, ki jo je ta inštitucija ozurpirala in jo že stoletja spretno uporablja za izvajanje nadvlade nad rajo, ki mora biti poslušna, vdana in pobožna, ...prikaži več kajti SAMO KRŠČEN SLOVENEC JE PRAVI SLOVENEC! Žal se gospa ob znameniti izjavi in tudi ostalih o nemških ovčarjih etc. bivšega nadškofa in sedanjega kardinala ni odzvala, pa tudi nobenega pozivanja k pregonu ni bilo, dasiravno je šlo za očitno razpihovanje verske nestrpnosti, kar je po pozitivni zakonodaji kaznivo dejanje. Glede na vse aktivnosti, ki jih je RKC izvajala in jih še izvaja "v imenu boga", so izjave g. Makarovič pravi balzam za ušesa. Ne bom govoril o vseh svinjarijah, ki prihajajo na dan zadnja leta, naj omenim samo 650 let terorja SVETE INKVIZICIJE, ki bi je nekateri naši politiki radi ponovno uvedli in kot kaže so si lepo pripravili "teren". Sedaj nam lahko pomaga samo še BOG!!!!

 • mojca003 21:59 20.januar 2012.

  Samo v vednost: Slovar slovenskega knjižnega jezika: Cerkev: skupnost pripadnikov posameznih krščanskih veroizpovedi, če se torej govori o Cerkvi, se govori o skupnosti pripadnikov krščanske veroizpovedi. In če se spodbuja sovraštvo (če nekdo reče, da je dolžnost sovražiti skupnost pripadnikov ...prikaži več krščanske veroizpovedi, težko rečemo, da ni), je to protiustavno.Kar se tiče pedofilov, se pa povsem strijnam. Samo glede na raziskave med duhovniki ni večji procent pedofilov, kot pa v drugih primerljivih skupinah - pejte si malo pogledat statistiko. Vi pa kar takole malo na pamet glede na vaš vtis, ki ga dobite na osnovi časopisja nižje kvalitete.

 • Silva Zupanc 19:36 20.januar 2012.

  PARAVNOKAR JE REKEL KAREL RJAVEC DA NE BOJO ODPIRALI IDEOLOŠKIH TEM . PA SO SE VSI STRINJALI .PA GLEDI GA ZLOMKA SPET LEVICA NAPADA DESNICO.VSE USTANOVE KI BI PA MORALE KAJ UKREPATI SE PA DISTANCIRAJO .JE TO PRAVILNO DA NAS ...prikaži več LEVA OPCIJA KAR NAPREJ PROVOCIRA IN ŽALI..SE BOŠ PA BRANU PA BOŠ OBSOJEN ZA SOVRAŽI GOVOR .AMPAK LEVICA CRKUJE POMALEM TEGA SE VESELIM.

 • Trsten 11:11 21.januar 2012.

  Če pravimo, da kdo sovraži stvari, je to napačno poimenovanje. Sovraštvo je osebno, ne stvarno čustvo; zato človek lahko sovraži le osebe, ne stvari. Na stvari ali dogodke se lahko kvečjemu jezi; Čeprav je umetnica si takih neumnosti ne ...prikaži več sme privoščiti, Kdor jo zagovarja simpatizira z njo, torej; Šla je na magistrat podpret najvešjega lopova v državi. Saj nismo vsi po žup priplaval, da se bodo iz nas taki pezdetki norca delal.

 • mojca003 21:53 20.januar 2012.

  Dejte si prebrat ustavo: Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Katere besede od teh iz ustave ne razumete?

 • tralala 16:41 20.januar 2012.

  Gospa ima vsekakor kakšen kolešček v glavi več kot ti. Ker je izrazila mnenje, 'jo utegne doleteti kaj zelo neprijetnega'? Prijavljena si.

 • mmiillaann 15:18 20.januar 2012.

  Svetlana!Moja državljanska dolžnost pa je sovraštvo do vas!

 • Bruna Olenik 00:12 25.januar 2012.

  Svetlana ima pravico povedati svoje mnenje, saj živimo v demokraciji. Osebno ne sovražim RKC, pričakujem pa, da se končno opraviči za kolaboracijo z nacifašizmom med NOB! S sovražniki je sodelovala, ko je domovina ječala! Izdajalci svojega naroda !

 • Trsten 11:24 21.januar 2012.

  Ja, Fertel; kar šmajser potegen iz skrivališča pa udri po sovražnikih. Si pa res en velik pezdetek.

 • Žurnalček 23:22 20.januar 2012.

  Prišel bo dan , ko bomo z RKC opravili za vedno! Tito jih je pustil, ker so sveto obljubili , da se ne bodo mešali v politiko. To obljubo so požrli in sedaj so nam dali odprte roke ! Ja ...prikaži več čist lepo demokratski jih bomo zjebal !

 • stela 20:01 20.januar 2012.

  Lej to, ta ma tud sovražni govor:)

 • stela 20:00 20.januar 2012.

  zakaj si zaključil s sovražnim govorom:)))

 • Tomislava Ule 19:50 20.januar 2012.

  Res Svetlana, vse mi prinjej ni všeč, a kar se tiče cerkve, je povedala resnico za mnoge, še za tiste, ki se ne upajo.

 • Alpin 19:46 20.januar 2012.

  Lepa!

 • Komentirajte

  Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.