Slovenija
854 ogledov

Otroci vse pogosteje eno leto pozneje v šolo

Komentarjev 40
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • jakec1575 10:14 17.februar 2017.

    Na severu Škotska, tudi del skandinavije imate tako imenovano odprto šolo. Kjer grejo že 5 letniki ampak učilnice nimajo vrat. skoz se ičijo med igro. ker pozornost teh tamalih je max 10-15 min. in se nekaj naucijo in se grejo ...prikaži več igrat in med igro kaj vprasajo. In tovrstno solanje je zelo uspesno in je nek prehod med vrtcem in šolo. Pozornost za 30min ali kako minuto vec je pri 8 letih. Glede faksov? Nekateri so z bolonjskim kar dosti opitmizirali nekateri dejansko prenovili programe. Ni vse črno. je pa razumeti starše, da je sedenje mališanov pri 6 letih jemanje inteligence. Otroci v tej starosti razvijajo IQ predvsem z najbolj raznolikim gibanjem, saj tako spodbujajo več mozganskih centrov hkrati. tudi lazje si zapomnijo stvari, ce se gibajo med ucenjem.

  • jakec1575 10:18 17.februar 2017.

    v zivljenju otrok mora biti uravnotezeno funcionalno in repetitivno znanje. V Slovenskih šolah je še vedno odločno preveč slednjega. Seveda je koristna baza podatkov glavi za razvijanje ocene situacije, vendar brez prakticne aplikacije in dejanske izkusnje niso vredne nic. Imas ...prikaži več lepe ocene v spricevalu si pa funkcionalno nesposoben. kar lahko opazimo v precejsnjem delezu danasnje srednje generacije, ko ne zan nic sama izbrskat, poiskati resiti probleme. Slovenija je ena najslabsi v funkcionalnem branju in resevanju problemov. Na faksu sicer razvijemo dobro teoretnico osnovo, ki pa jo vecina dobro uresnici sele v gospodarstvu ali pa v tujini. So tudi izjeme pri nas. bi pa bilo lahko vec tega.

  • pups 12:12 17.februar 2017.

    S petimi leti je naš prvi razred za večino otrok(predvsem fantov) 100% prezgodaj. Moja izkušnja je , če otrok prezgodaj (s 5 leti ali zgodnjimi 6) vstopi v šolo, ta čustveni in intelektulani manjko in posledice vleče najmanj čez celo ...prikaži večelo OŠ. Pri drugem otroku smo prvi razred odložili(navkljub mnenju vzgojiteljic in zdravnikov smo zahtevali odložitev) . Otrok je v tistem letu čustveno in fizično dozorel in je sedaj v OŠ z veseljem brez vsakršnih problemov.

  • k0libri 14:11 17.februar 2017.

    Zato pa to delajo otroci, naloge pa so take, da jih starši ne morejo narediti namesto otrok.

  • k0libri 10:53 17.februar 2017.

    TIste mame, ki imate občutek, da vse (šola, policija, cepiva, zdravstvo, promet, zrak, bacili, voda, mleko, jogurt, JJ, vlaga, država itd....) škoduje vašemu otroku, si dajte pregledati možgane, ker najverjetnje trpite za kakšno duševno boleznijo ali zaradi zmanjšanega iq-ja.

  • stanko75 10:49 17.februar 2017.

    Na Švedsem otroci nimajo domačih nalog, vse kar naredijo je v šoli da imajo doma prosto, pri nas pa sedi po šoli še 2-3 ure na dan za knjigami

  • privat 10:32 17.februar 2017.

    Cloveski mozgani so resnicno fenomen...tisto kar nekako obcuti ve da bo skodovalo njegovemu otroku. Šolstvo se sploh ne trudi, solstvo ne uci, solsvo vsekakor tudi v veliki merti skoduje vasemu otroku....tukaj se gre samo da nekateri usluzbenci imajo kaj delati ...prikaži veči teh par ur na dan,da imajo plačo in nadvlado v sluzbenem okolju.V veliki meri gre v nasem solstvu za uvrscanje otrok po izobrazbi in delu njegovih starsev..tukaj asolutno v 99% se ne gre za razvrscanje po inteligenci otrok ali za neki dosezek nepomebnih otrokov. Vse je politika kakor vsepovsod v nasi dezeli ravbarjev...in kdo normalen se nebi odlocil za vpis svojega otroka za naslednje leto...mogoce naslednje leto bodo tajkuni in istijenci koncali v zapahah...samo nasa policija zna samo usmerjati promet in nic drugega. Drugo leto pa bo isto kakor od leta 91 dalje ...resitev so koverte!!dajejte koverte in vse bo ok!!

  • jakec1575 12:10 17.februar 2017.

    slovenskega razreda nisem komentiral, ker ga ne poznam. navedel sem kako to delajo v tujini. To je vse. kaj kako kdo dela na kateri šoli pa je verjetno odvisno od coriculima in sposobnosti izvedbe ucitelja. Vem pa, da so kasneje ...prikaži več otroci cisto prevec obremenjeni. Mi smo imeli mocne nekatere predmete v 7 in 8 razredu, kjer smo morali res veliko znati. vprasanje pa je, do kje se na tej ravni spusca v detajle. Osnovna šola je tam zato, da otroke nauci se uciti in resevati probleme z orodjem in sistemom. Vse ostalo se nauci niti se ne na srednji ampak na fakulteti. vcasih se mi zdi, da so tile v 8 in 9 res bogi.

  • onyxx 13:35 17.februar 2017.

    Glede na učni program 1. razreda devetletke,je vsak normalen otrok več kot zrel pri šestih ali celo petih letih. Vse kar počnejo je neko poneumljajoče igračkanje. Očitno prenekateri starši že od malega naprej delajo vse, da vzgajajo nesposobne in nesamostojne ...prikaži več bebčke, katerim potem še pri dvajsetih z veseljem brišejo rit

  • zdrej 20:44 17.februar 2017.

    Zakaj pa potem ni bilo več genijev pred uvedbo šole? In ni in ne more biti vsak otrok genij. Je res, genialne otroke trenuten sistem preveč zavira. Vendar so ti v veliki manjšini.

  • izRODEk 08:20 17.februar 2017.

    To je to, ko kot mutec sprejemaš zakonodajo iz Nemčije, ljudstvo in dejstva pa govorijo nekaj drugega.Miro Cerar in podobna teleta so zafurali to državo. Enkrat jo bomo iztrgali iz krempljev teh norcev. Škoda le, ker bomo izgubili toliko ...prikaži več let ter, ker bo krvavo in bodo spet polne fojbe in jame in kam vem, kam vse bomo še tlačili to neoliberalno golazen.A kaj, če nočejo poslušati, če delajo zgolj, kar jim naroči Merklova in so zadovoljni, če so pridni uradniki v korist tujca.Če se starš odloči, da izkoristi pravico, da otroka, katerega bi lahko v šolanje poslal že letos, pusti še eno leto, da se igra in užije otroštvo, bi se morala temu prilagoditi država, ne pa starš.Država in njeni upravniki so torej tisti, ki so naredili nekaj narobe in ne obratno.

  • blayo 09:08 17.februar 2017.

    Zelo si glasen na tem forumu, o vsem veš vse in zelo dobro znaš kritizirati... v tem času ko nabijaš po tem forumu bi lahko že spisal program, ustanovil stranko, poskrbel za interpelacijo vlade, vložil kandidaturo, zmagal na volitvah, spremenil ...prikaži več zakonodajo, popravil ustavo, izboljšal gmotni položaj Slovencov in še kaj...Ajde dejmo, akcija! Ne igubljaj časa s pisanjem po forumih...

  • sprehajalec 09:16 17.februar 2017.

    Bravo, analiza, sploh takšna draga, bo odgovorila na vsa vprašanja. Kekci, jaz vam povem, ker je fino, da imaš doma še eno leto malega cukrčka, kot če ti mladinec pride iz šol pri 20 ali 21 letih ali prej ...prikaži več ali kasneje. Problem si njemu in sebi preložil za eno leto.In kolikšen bo moj honorar? Ali ga boste na davkoplačevalski denar izplačali nekemu šarlatanu z dobrimi zvezami, ki bo nacopi pejstal učene grafe v nekem špehu za dober denar?

  • k0libri 10:53 17.februar 2017.

    TIste mame, ki imate občutek, da vse (šola, policija, cepiva, zdravstvo, promet, zrak, bacili, voda, mleko, jogurt, JJ, vlaga, država itd....) škoduje vašemu otroku, si dajte pregledati možgane, ker najverjetnje trpite za kakšno duševno boleznijo ali zaradi zmanjšanega iq-ja.

  • k0libri 13:19 17.februar 2017.

    A ti praviš, da rabiš ultrasposobne otroke za obiskovanje 1. (prvega) razreda. Moj mili bog, saj ste vzi zblazneli. Bo zmanjkalo vate za zavijanje otrok. Ko bodo 18., se boste pa čudili, kako ultra nesposobni so.

  • k0libri 14:11 17.februar 2017.

    Lepo povedano. Mamice dejansko delajo na tem, da bi jim otroci bili oziroma postali ulttraneposobni. Ne vidijo dlje od svojega ušesa.

  • mačkon 16:18 17.februar 2017.

    vsak otrok se rodi potencialni genij, če bi lahko sam razvijal svoj talent in um, vendar ga šolski sistem poneumlja ...

  • Janez_53 08:41 17.februar 2017.

    Če že govoriš o teletih, vsaj stopi pred ogledalo.

  • Johnny13a 09:04 17.februar 2017.

    Dokler bodo za razne štipendije, službe najpomembnejši kriterij ocene, bo tega čedalje več...

  • k0libri 09:47 17.februar 2017.

    Starši nimajo pojma. Samo pritoževali bi se.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.