Slovenija
968 ogledov

Toliko že plačujete za televizijske programe

Komentarjev 53
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar praufo
    praufo 10:01 13.januar 2017.

    najprej pohvale novinarju za izčrpno analizo stanja, ki bo marsikomu razjasnil razmere, ... eno zelo hudo dejstvo, ki tukaj izstopa, je seveda rtv naročnina, ki je daleč, daleč najvišja, spet v paketu samo dveh kanalov, ... vsem je najbrž jasno, ...prikaži več da danes ni nič zastonj, povsod so reklame, tudi v revijah, ki jih plačamo, ampak vse mora biti v nekih mejah, ... to kar dela proplus, je izsiljevanje, poptv in akanal, sta bolj ali manj za informacije okoli 7.00 zvečer, preostali kanali v paketu so pa t.i. filmski, ... ne razumem, zakaj se operaterji strinjajo, da mora to biti znotraj osnovne tv sheme, to je velik nateg ... plača naj tisti, ki bo to gledal, ostalih ni treba posiljevat

  • 35affbb0ac5d7a7c598cd9cd2a388735b099c274 10:31 13.januar 2017.

    Kaj želiš povedati? Da, če imaš sedaj naprimer "trojček" ti internet samostojno ne bo deloval? Meni osebno se zdi ta korak Proplusa v redu, pač naj te fake news plačuje tisti, ki ga gleda. Pošteno. Verjamem, da bo sedaj realno ...prikaži več število gledalcev, tako, da se bodo tudi naročniki reklam lažje odločali. Nedvomno se bodo zaradi pravičnejše delitve reklamnega kolača pojavili novi kvalitetnejši mediji. Proplus, levičarski agitprop, naj gre k vra.gu.

  • boogin1 10:35 13.januar 2017.

    praufoSe strinjam z vsem. Res so tudi v revijah reklame, vendar se za revijo lahko odločim, ali jo bom kupil ali ne, tukaj pa se kar operaterji odločijo v mojem imenu. Seveda bom takoj pri svojem ponudniku storitev takoj ...prikaži več zahteval, da iz sheme pobere vse POP TV kanale, če bo račun za 1 cent večji kot sedaj oz. bom odpovedal TV če tega ne bo storil.

  • 35affbb0ac5d7a7c598cd9cd2a388735b099c274 10:54 13.januar 2017.

    @praufo,baje je z odpovedjo RTV naročnine velik problem. Namreč, tudi če nimaš TV sprejemnikov, imaš še vedno internet in računalnik, kar za RTV pomeni, da lahko spremljaš njihov program tako. Obstaja tudi neka "izjava" v kateri kot uporabnik izjavljaš, ...prikaži več da nimaš ne TV ne računalnika, in to seveda lahko z lažno izjavo podpišeš. Vendar, RTV ima kontrolorje in najbrž lahko ugotovijo kako je v resnici, zlasti, če stanuješ v hiši. Za stanovanje je to težje, saj ne smejo vstopiti v stanovanje, od zunaj pa tega ne morejo ugotoviti.

  • fritolin 11:56 13.januar 2017.

    Oh dragi zagrenjeni komentatorji....Povprasajte malo naokoli kaj se dogaja... Na priklop teh "breazveznih programov " caka na Totalu cca 8000 ljudi, Na Telekomu in T2 odpirajo sampanjce ker bodo dobili ogromno stevilo novih narocnikov....Zivljenje tece dalje, uspesni slavijo, ...prikaži več revcki pa jambrajo..Nisem niti slucajno podpornik Proplusa, vendar je prav da se to uredi, ne vem kaj vas toliko moti da se placuje njim , ko pa placujete tujcem je pa OK???V glavnem konec zastonjkarjstva.....

  • zdrej 12:00 13.januar 2017.

    Od zunaj se da v obojem ugotoviti. Samo večer se vsedeš pred katerokoli zgradbo, pa boš videl večino stanovanj, kje je TV ali Računalnik. Svetloba je izdajalska. Saj v hišo tudi ne smejo vstopit.

  • Ronald Reagan 12:41 13.januar 2017.

    fritolin ti si navaden bebo...Nič nočem zastonj....pa tudi vrinjenega nočemHočem izbiro tako kot sedaj...vzamem paket kot ga želim in nič večIn Proplusa ne želim...in mi dol visi če si ga želi 8000 čakajočih ali pa noben.

  • Avatar praufo
    praufo 14:27 13.januar 2017.

    vsakršno drezanje na rtv je za njih udarec, žal noben politik ne upa začet oz načet to temo, ... ok, peticije so super zadeva, podpišem, ampak to nima nobene pravne zaveze, celo volja na referendumu se ne spoštuje (trgovine), ... ...prikaži več spomnite se leta nazaj ko so ukinili ministrstvo za kulturo, pa ga sploh niso, ampak so ga nekam vtaknil in mu s tem porezal peruti, joj, prejoj, kakšen halo je bil, nezaslišano in pride nova vlada, takoj spet po starem, ... podobno se bo zgodilo z rtv-jem, spodaj je bil komentator ki je govoril o nacinalnem interesu, ma eni bodo to še bolj napihnili, čeprav vsi vemo, da to ni res in da komercialni program in reklame niso nacionalni interes ... kljub temu še enkrat apeliram na politike naj začnejo s preoblikovanjem rtv-ja, ker obstoječ sistem ni več dober ... če plačujemo operaterju za distribucijo, zakaj še njim

  • korisnik_362 14:37 13.januar 2017.

    O tem smo obširno pisali, zadeva pa ni tako zapletena. Ali pri notarju overjena izjava ali pa moraš dovoliti, da v treh mesecih pride nadzornik, ki pa le redko pride. http://www.zurnal24.si/odjava-rtv-prispevka-globa-zaradi-laganja-v-treh-letih-ni-doletela-nikogar-clanek-255298

  • Omega_v6 18:18 13.januar 2017.

    Ta PRO-plus je verjetno sklenil dogovor z ponidniki kabelske televizije o delitvi dobička!! Druge razlage ni saj bi bilo za pričakovati,da se operaterji izsiljevanju uprejo tako,da dajo njihove programe v poseben paket tako kot je Voyo in kdor jih hoče ...prikaži več naj pač plača!! Šele takrat bi Pro plus videl kako so gledani in koliko so vredni!! Vendar Slovenija bi demokratična država zato razbitja tega dogovora ni za pričakovati!! Prav tako ne moremo pričakovati,da bi ukinili sramotno plačilo RTV prispevka!! Razumljivo,da politične elite ne upajo ukinit nepoštenega dohodka televiziji,ki ni naravnana tržno!!

  • dusan72 03:30 14.januar 2017.

    Nisi dobro prebral teksta... " ...Tega v pogajanjih Pro plus ni dopuščal...." !Noben kablaš pa verjetno nima jajc, da bi samovoljno iz osnovne sheme vrgel "najbolj gledane programe", ker imaš na drugi strani takojšen revolt uporabnikov (saj to je ...prikaži več razvidno iz dozdajšnjih komentarjev).Edini, ki bi se lahko konkretno uprl je Telemach, pa še ta po virih iz drugih strani http://www.topnews.si/2017/01/04/zakaj-bo-pro-plus-se-letos-pristal-v-lasti-telemacha/verjetno kupuje ProPlus in če je to res, bo to zmagovita kombinacija za Telemach, da uniči še tiste par manjših operaterjev, ki so ostali.Skrajšano povedano... ali programe v osnovno shemo in plačilo od vsakega uporabnika, ali pa NIČ. So se nekaj naučili iz PNS paketa, ki se je očitno prodajal "kot vroče žemlje"... Zgodba je globja, kot si nekateri ta trenutek verjetno predstavljamo.

  • Tone Mihelčič 10:23 14.januar 2017.

    Saj bo tudi Planet v kratkem šel po istih stopinjah kot PRO PLUS...sigurno......zahteve po plačilu od operaterjev so že !

  • 35affbb0ac5d7a7c598cd9cd2a388735b099c274 11:47 13.januar 2017.

    Sem že, pred meseci, žal bo potrebno še kaj več. Saj nisem za popolno ukinitev RTVja. Sem pa za znižanje števila zaposlenih, na recimo 150, in na znižanje naročnine na recimo 15 evrov letno!

  • zdrej 11:52 13.januar 2017.

    Sam sem že pisal, da so na nacionalki zafrknili (ali tudi ne), ker niso uvedli kartic za DVB-T. Zdaj bo to dražji projekt. Takrat bi se ta "RTV davek" lahko ukinil, ker bi imeli plačilo na TV aparat. Sam osebno ...prikaži večo bi to plačal, ker mi je program na RTV v povprečju boljši od POP-a.

  • Klemen Šuligoj 15:10 14.januar 2017.

    Potem pa, če tvoja logika velja (in od tukaj naprej malo za šalo, ampak primer je enak) si mi dolžan že 30 let vsak mesec po 3 EUR za kozje mleko, ki si ga pomolzel pri moji kozi.Imel ...prikaži več si možnost, če je nisi izkoristil, pa je tvoj problem.

  • stanko75 09:24 13.januar 2017.

    sva že dva

  • Avatar praufo
    praufo 10:44 13.januar 2017.

    se opravičujem, nisem dobro prebral komentar dimnikarja, ... ja, ja samo internet, pravilno, ... edino tega ne vem kako je z rtv naročnino, kako lahko dokažeš da nimaš tv aparata, ker tistih 12€ je potem brezveze

  • 35affbb0ac5d7a7c598cd9cd2a388735b099c274 10:45 13.januar 2017.

    Še nekaj. Že sedaj je okoli 100 000 uporabnikov, ki tv signal sprejema preko sobnih oziroma strešnih anten. Dvomim, da se bo kaj veliko teh sedaj odločilo za kabelsko oziroma internetno ponudbo. In, na koncu se bodo tudi plačniki kabla ...prikaži več začeli spraševati zakaj plačujejo vsako leto 200-300 evrov in ali se to splača? Nedvomno, bo na koncu ta kratko potegnil zastarel MSM. To je napovedal tudi Trump!

  • občan1 10:47 13.januar 2017.

    Preveč je politikov v tem " farajnu", nimajo volje, da bi ukrepali in zaščitili občana.V prejšnjem sistemu in po osamosvojitvi, smo zgradili na tisoče kilometrov kabelskega sistema ( na račun države in občin), ogromno posodobili pretvornih postaj in oddajnikov. ...prikaži več Sedaj pa plačujemo "anglo-ameriške propagandne sisteme". Dajmo se strezniti in plačujmo tisto, kar želimo, ostalo pa naj bo v RTV naročnini.

  • dimnikar 08:24 13.januar 2017.

    Pri Telemachu so mi povedali, da položnica ostaja ista. V trenutku, ko se to spremeni, zamenjam ponudnika (Telemach *NE* ponuja ločene naročnine na internet, brez TV naročnine).

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.