Slovenija
677 ogledov

Toliko že plačujete za televizijske programe

Komentarjev 53
Popularni
 • Popularni
 • Najstarejši
 • Najnovejši
Pokaži odgovore
 • Omega_v6 18:18 13.januar 2017.

  Ta PRO-plus je verjetno sklenil dogovor z ponidniki kabelske televizije o delitvi dobička!! Druge razlage ni saj bi bilo za pričakovati,da se operaterji izsiljevanju uprejo tako,da dajo njihove programe v poseben paket tako kot je Voyo in kdor jih hoče ...prikaži več naj pač plača!! Šele takrat bi Pro plus videl kako so gledani in koliko so vredni!! Vendar Slovenija bi demokratična država zato razbitja tega dogovora ni za pričakovati!! Prav tako ne moremo pričakovati,da bi ukinili sramotno plačilo RTV prispevka!! Razumljivo,da politične elite ne upajo ukinit nepoštenega dohodka televiziji,ki ni naravnana tržno!!

 • korisnik_362 14:37 13.januar 2017.

  O tem smo obširno pisali, zadeva pa ni tako zapletena. Ali pri notarju overjena izjava ali pa moraš dovoliti, da v treh mesecih pride nadzornik, ki pa le redko pride. http://www.zurnal24.si/odjava-rtv-prispevka-globa-zaradi-laganja-v-treh-letih-ni-doletela-nikogar-clanek-255298

 • praufo 14:27 13.januar 2017.

  vsakršno drezanje na rtv je za njih udarec, žal noben politik ne upa začet oz načet to temo, ... ok, peticije so super zadeva, podpišem, ampak to nima nobene pravne zaveze, celo volja na referendumu se ne spoštuje (trgovine), ... ...prikaži več spomnite se leta nazaj ko so ukinili ministrstvo za kulturo, pa ga sploh niso, ampak so ga nekam vtaknil in mu s tem porezal peruti, joj, prejoj, kakšen halo je bil, nezaslišano in pride nova vlada, takoj spet po starem, ... podobno se bo zgodilo z rtv-jem, spodaj je bil komentator ki je govoril o nacinalnem interesu, ma eni bodo to še bolj napihnili, čeprav vsi vemo, da to ni res in da komercialni program in reklame niso nacionalni interes ... kljub temu še enkrat apeliram na politike naj začnejo s preoblikovanjem rtv-ja, ker obstoječ sistem ni več dober ... če plačujemo operaterju za distribucijo, zakaj še njim

 • lisjak 14:16 13.januar 2017.

  Aja. Torej te ne moti, da lažejo in manipulirajo z informacijami. Moti pa te nekaj minutni reklamni blok. Saj za take kot si ti bo sedaj boljše, boš plačal tistih 60 evrov na leto, pa bo v redu. Reklam bo ...prikaži več pa na teh tv sigurno manj, ker bo manj gledalcev, in tudi manj interesa pri naročnikih reklam.

 • Avatar mike1968
  mike1968 14:08 13.januar 2017.

  Ne morem reči, da je program na PROPLUSOVIH programih slab. Včasih se kaj pametnega najde, drugače je pa veliko ponavljan nekih filmov, ki smo jih lahko videli že več kot 10 x.Zame so večji problem REKLAME. To kar ...prikaži več se dogaja na POP TV in na A kanalu ni več ničemur podobno.REKLAME NA REKLAME NA REKLAME NA REKLAME......

 • praufo 13:57 13.januar 2017.

  klemen,praviš da mora za tehnične pogoje poskrbet ponudnik, pa saj to je operater ... kako bo tisti, ki uporablja samo internet dokazal rtv-ju, da ne gleda televizije in da nima nikjer v stanovanju tv sprejemnika, je pogodba oz. račun ...prikaži več dovolj da ti bodo verjeli? kar se pa tiče ustavne presoje, bo pa najbrž tako, da bo vsak sam moral na sodišče, pa bo mogoče celo zmagal, medtem ko bomo ostali še vedno moral plačevat

 • Klemen Šuligoj 13:31 13.januar 2017.

  Ja, lepo. Pravi člen si prilepil. Le še preberi ga - od besede do besede, kot to počno pravniki. Videl boš, da sem natanko to zgoraj zapisal....ki omogoča sprejem radijskih oziroma televizijskih programov.. (kot sem že navedel monitor oz. ...prikaži več računalnik, tablica, mobilni telefon ne sodijo v to kategorijo)...kjer so zagotovljeni tehnični pogoji za sprejem vsaj enega programa RTV Slovenija... če nimaš televizorja in/oziroma ustrezne antene ali sprejemnika ti NISO zagotovljeni tehnični pogoji.

 • Klemen Šuligoj 12:54 13.januar 2017.

  Glede plačevanja RTV davka je tako: najprej moraš imeti napravo, ki ti omogoča sprejemanje radijskih oz. televizijskih programov (in monitor oz. računalnik ne sodi med te naprave), nato (če že TV sprejemnik imaš) pa ti morajo biti zagotovljeni tudi tehnični ...prikaži več pogoji (npr. amntena, sprejemnik,...) . Za to zadnje pa mora pšoskrbeti ponudnik, ne pa uporabnik. Torej Zavezanec za plačevanje RTV davka postaneš šele, če ti ponudnik nudi npr. najem ali nabavo TV sprejemnika in antene. Zakon je glede tega jasen. Zaradi tega tudi sam ne plačujem RTV davka.Druga stvar, ki je vredna ustavne presoje je ta, ali tisti, ki plačujete ponudnikom distribucijo npr. televizijskih programov (ti ponudniki tako ali tako že plačujejo tudi RTV davek) morate to še posebej plačevati RTV samemu. Dvojno obdavčevanje je namreč kaznjivo dejanje. Razmislite o tem!!!!In tretja stvar je svoboda odločanja, katere televizijske programe kdo želi gledati, in katere ne. Če pač Pop TV-ja ne želim gledati

 • Ronald Reagan 12:41 13.januar 2017.

  fritolin ti si navaden bebo...Nič nočem zastonj....pa tudi vrinjenega nočemHočem izbiro tako kot sedaj...vzamem paket kot ga želim in nič večIn Proplusa ne želim...in mi dol visi če si ga želi 8000 čakajočih ali pa noben.

 • zdrej 12:00 13.januar 2017.

  Od zunaj se da v obojem ugotoviti. Samo večer se vsedeš pred katerokoli zgradbo, pa boš videl večino stanovanj, kje je TV ali Računalnik. Svetloba je izdajalska. Saj v hišo tudi ne smejo vstopit.

 • fritolin 11:56 13.januar 2017.

  Oh dragi zagrenjeni komentatorji....Povprasajte malo naokoli kaj se dogaja... Na priklop teh "breazveznih programov " caka na Totalu cca 8000 ljudi, Na Telekomu in T2 odpirajo sampanjce ker bodo dobili ogromno stevilo novih narocnikov....Zivljenje tece dalje, uspesni slavijo, ...prikaži več revcki pa jambrajo..Nisem niti slucajno podpornik Proplusa, vendar je prav da se to uredi, ne vem kaj vas toliko moti da se placuje njim , ko pa placujete tujcem je pa OK???V glavnem konec zastonjkarjstva.....

 • lisjak 10:54 13.januar 2017.

  @praufo,baje je z odpovedjo RTV naročnine velik problem. Namreč, tudi če nimaš TV sprejemnikov, imaš še vedno internet in računalnik, kar za RTV pomeni, da lahko spremljaš njihov program tako. Obstaja tudi neka "izjava" v kateri kot uporabnik izjavljaš, ...prikaži več da nimaš ne TV ne računalnika, in to seveda lahko z lažno izjavo podpišeš. Vendar, RTV ima kontrolorje in najbrž lahko ugotovijo kako je v resnici, zlasti, če stanuješ v hiši. Za stanovanje je to težje, saj ne smejo vstopiti v stanovanje, od zunaj pa tega ne morejo ugotoviti.

 • boogin1 10:35 13.januar 2017.

  praufoSe strinjam z vsem. Res so tudi v revijah reklame, vendar se za revijo lahko odločim, ali jo bom kupil ali ne, tukaj pa se kar operaterji odločijo v mojem imenu. Seveda bom takoj pri svojem ponudniku storitev takoj ...prikaži več zahteval, da iz sheme pobere vse POP TV kanale, če bo račun za 1 cent večji kot sedaj oz. bom odpovedal TV če tega ne bo storil.

 • lisjak 10:31 13.januar 2017.

  Kaj želiš povedati? Da, če imaš sedaj naprimer "trojček" ti internet samostojno ne bo deloval? Meni osebno se zdi ta korak Proplusa v redu, pač naj te fake news plačuje tisti, ki ga gleda. Pošteno. Verjamem, da bo sedaj realno ...prikaži več število gledalcev, tako, da se bodo tudi naročniki reklam lažje odločali. Nedvomno se bodo zaradi pravičnejše delitve reklamnega kolača pojavili novi kvalitetnejši mediji. Proplus, levičarski agitprop, naj gre k vra.gu.

 • praufo 10:01 13.januar 2017.

  najprej pohvale novinarju za izčrpno analizo stanja, ki bo marsikomu razjasnil razmere, ... eno zelo hudo dejstvo, ki tukaj izstopa, je seveda rtv naročnina, ki je daleč, daleč najvišja, spet v paketu samo dveh kanalov, ... vsem je najbrž jasno, ...prikaži več da danes ni nič zastonj, povsod so reklame, tudi v revijah, ki jih plačamo, ampak vse mora biti v nekih mejah, ... to kar dela proplus, je izsiljevanje, poptv in akanal, sta bolj ali manj za informacije okoli 7.00 zvečer, preostali kanali v paketu so pa t.i. filmski, ... ne razumem, zakaj se operaterji strinjajo, da mora to biti znotraj osnovne tv sheme, to je velik nateg ... plača naj tisti, ki bo to gledal, ostalih ni treba posiljevat

 • dimnikar 08:24 13.januar 2017.

  Pri Telemachu so mi povedali, da položnica ostaja ista. V trenutku, ko se to spremeni, zamenjam ponudnika (Telemach *NE* ponuja ločene naročnine na internet, brez TV naročnine).

 • Klemen Šuligoj 15:10 14.januar 2017.

  Potem pa, če tvoja logika velja (in od tukaj naprej malo za šalo, ampak primer je enak) si mi dolžan že 30 let vsak mesec po 3 EUR za kozje mleko, ki si ga pomolzel pri moji kozi.Imel ...prikaži več si možnost, če je nisi izkoristil, pa je tvoj problem.

 • tomaz 13:49 13.januar 2017.

  @klemen tu ne boš uspel...čeprav imaš delom prav, samo v sodnem postopku je to odvisno samo od sposobnosti advokata, sodna praksa je pa tako znana. Nebi bil ne prvi ne zadnji, ki bi pogorel. Dejstvo je že ta, da s ...prikaži večta, da s prehodom na multipleks v bistvu brez dodatne opreme signala TVSLO ni bilo mogoče spremljati, če pa spremljaš preko operaterja, pa njemu plačuješ in bi morala zakonodaja to urediti, da operater nosi stroške prenašanja tv signala.

 • KOJAK 13:18 13.januar 2017.

  Meni je moj operater zatrdil da zaenkrat ne bo podražitev. Vseeno jim na dnevni bazi težim, da želim imeti izbiro, torej da imam opcijo ali želim izbirat PROPLUS programe, ker vem da bodo čez kakšne pol leta vse skupaj podražili, ...prikaži več Vi prosim storite enako, ker zdaj ste vsi samo glasni po internetu in jokate storote pa nič.

 • dusan72 03:30 14.januar 2017.

  Nisi dobro prebral teksta... " ...Tega v pogajanjih Pro plus ni dopuščal...." !Noben kablaš pa verjetno nima jajc, da bi samovoljno iz osnovne sheme vrgel "najbolj gledane programe", ker imaš na drugi strani takojšen revolt uporabnikov (saj to je ...prikaži več razvidno iz dozdajšnjih komentarjev).Edini, ki bi se lahko konkretno uprl je Telemach, pa še ta po virih iz drugih strani http://www.topnews.si/2017/01/04/zakaj-bo-pro-plus-se-letos-pristal-v-lasti-telemacha/verjetno kupuje ProPlus in če je to res, bo to zmagovita kombinacija za Telemach, da uniči še tiste par manjših operaterjev, ki so ostali.Skrajšano povedano... ali programe v osnovno shemo in plačilo od vsakega uporabnika, ali pa NIČ. So se nekaj naučili iz PNS paketa, ki se je očitno prodajal "kot vroče žemlje"... Zgodba je globja, kot si nekateri ta trenutek verjetno predstavljamo.

 • Komentirajte

  Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.