Slovenija
203 ogledov

Upokojenka, samozaposlena in študent ob 1. maju

Komentarjev 26
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • tecumseh_1975 12:04 01.maj 2016.

    naj ti zaupam da nimam državne službe, niti nisem član sidikata, vse kar imam sem plačal ali pa še odplačujem. rojen sem še globoko v časih bivše YU in mislim da lahko povem iz lastnih izkušenj in ne nakladam kot ...prikaži več neki 19 letni mlečnozobci ki jim je babica povedala.

  • tecumseh_1975 12:08 01.maj 2016.

    itak da ti je bilo ok, ko so pa delali na tem da si se / smo se udobno počutili. Dobro so vedeli da če delavcem zavre da bo pizdarija in bo kdo visel s kandelabra. Saj so sami tudi ...prikaži več tako prišli na oblast. In zato da smo živeli kvazi ko bubreki v loju smo se pa zadolževali v tujini. Približno tako kot to počnemo sedaj ko je na oblasti podmladek tistih ki so nas vodili v ex-YU.

  • malonaokoli 05:21 02.maj 2016.

    razlika med starim časom in današnjim je le v tem, da je včasih eden delavec zaslužil toliko, da je žena doma skrbela za gospodinjstvo, vzgojo in red v hiši.danes sta oba v službi po cele dneve in komaj plačujeta ...prikaži več vse položnice, otroke ne vzgajata ker nimata časa, za sprostitev imata pa TV, BB, psa in pivo...

  • uni65 11:17 11.avgust 2016.

    YU z 22 milijoni prebivalstva je bila manj zadolžena kakor danes SLO katera ima 2 miljona ljudi

  • tecumseh_1975 08:10 01.maj 2016.

    najbolj sem vesel ko takili 19 letni tiči kot je omenjeni študent Vogar pametujejo kako je bilo v rajnki Jugoslaviji vse bolje.

  • gornik 07:42 01.maj 2016.

    Danes imajo vele praznik tov. Semulič, tov. Štrukelj in podobni ptiči. Odlično kasirajo v žepe. Raja ti pa crkavaj.

  • tecumseh_1975 08:09 01.maj 2016.

    naj

  • francl12 09:50 01.maj 2016.

    Ja, boli jih .... za rajo. Sindikalisti 2x na leto malo zatulijo v polno luno in uživajo z denarjem, ki jih poberejo že tako obubožanim delavcem!

  • francl12 09:52 01.maj 2016.

    Ja on že ve, saj je že 19 let na svetu - mu je bojda babica povedla, kaj naj tuli, da bo prišel daleč.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 11:54 01.maj 2016.

    Dajte malim ljudem moč pa bo sčasoma bolje. Ne čez noč ampak bo. Ne morte pa pričakovat da se bodo mladi nehal izseljevat če ne date malemu človeku nobene ampak res nobene moči. Mali človek je bistvo države 21 stoletja. ...prikaži več Dejte se že enkrat zavedat to.

  • mph 10:30 01.maj 2016.

    S katerega planeta pa si prišel na Zemljo? Namreč tukaj je čisto drugače, najprej je bilo sužnjelastništvo, ki so potem posodobili v ime fevdalizem, kasneje pa so fevdalci postali kapitalisti. Novo ime isto sranje. Komunizem je pa samo otrok tega ...prikaži več grozljivega izkoriščanja človeka skozi zgodovino. Žal se ni rodil imun na človeško naravo in tako so posamezniki grdo zlorabili idejo, ki je dobila zaradi zgodovinskih razlogov takšno podporo množic. Na srečo smo tukaj imeli Tita, ki je za reveže in srednji sloj ustvaril raj na Zemlji, drugje pa niso imeli te sreče, npr. Rusija, Kitajska, S.Koreja, ... kjer sicer formalno pravijo, da imajo komunizem, dejansko pa to, kar imajo nima veze z ničemer, ima s psihopati na oblasti. Komunizem na papirju sicer vse lepo, odprava krivic, delo za vse, ....

  • mph 10:33 01.maj 2016.

    Zaslužijo vsak evro, vsaj nekdo, ki se ni prodal kapitalistom in dela za dobro delavcev.

  • an.star 10:42 01.maj 2016.

    Iz planeta Realnost. Ja pravega si dal za vzor; živel je kot monarh, ljudstvu pa zaukazal "socialistično enakopravnost" - bedo..Kar se pa tiče suženjstva, si oglej intervju z Nikom Kavčičem, ki zalo nazorno obrazloži, kaj je bil Jugo komunizem in ...prikaži več kako so bili tretirani delavci v tovarnah..

  • jakec1575 11:31 01.maj 2016.

    Naj podkrepim z dejstvi. Minister Mramor je iskal alternativo izplacil v dodatku, ker bi z nadurami prevec placal v proracun. Halo? In ker je clovek dobil nagrado in ker mu makroekonomija gre, ni odletel. pa bi moral. Prvih 6 najvecjih ...prikaži več utajevalcev davkov na panamski listi so ali državna podjetja ali pa pokojninski sklad. Zaposlene iz factor banke, ki so talali kredite so sedaj zaposlili na slabi banki, da bodo resevali ukraden denar? 2 vodilna iz factro banke, ki se delata javno norca iz ljudstva, se se naprej svobodno sprehajata. Mi nismo država, mi smo ena navdna nepomebna dežela, z lepo naravo in s prepricanjem, da bi lahko bilo še slabse. Ja, lahko pa bi bilo brez tezav tudi veliko boljse. Kaksna je to hebena mentaliteta za 500€ na mesec?

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 11:53 01.maj 2016.

    Pri nas je vse kar bi moralo ščitit malega človeka zlorabljeno. Vse! Pa če gre za referendume al pa sindikaliste.Sindikalisti pred leti niso pristali na sorazmerno znižanje plač po principu večjo kot imaš več se ti zniža. Namesto tega ...prikaži več so podpisali da se strinjajo z znižanjem plač vsem enako. Boli njih k... za male ljudi. Važn da tisti na položajih še vedno mastno plačilo dobivajo.Referendumi pa ne vem kdaj bi bil kak referendum ki bi bil v korist ljudi. Vedno sam politka zlorablja referendume. Pa še državni zbor mora referendum sploh dovolit da do njega sploh pride. Če se ne strinajš greš lahko na sodstvo kjer pa je zadnja inštanca ustavno sodišče v rokah politike, verjetno pa tud kakšna inštanca prej. Ustavne sodnike itak politika nastav... glej kako boš imel pravično dobro državo če pa mali človek nima nobene moči. Edina ki je ja posredna in na volitvah kjer pa itak do izraza pridejo tisti ki so všečnim takim ali drugačnim medijem. Dajte malim ljudem moč pa bo sčasoma bo

  • tecumseh_1975 12:11 01.maj 2016.

    in takole se potem taki eksperimenti končajo..http://www.finance.si/8844363/Venezuela-kaj-za-vraga-se-dogaja-v-socialisticnem-raju

  • jakec1575 12:35 01.maj 2016.

    Na koncu pa samo še to. Davkoplačevalci smo na lepe oci dali 5 mrd €. Za to hocem od slabe banke vsak mesec porocilo, kaj so naredili in koliko so naredili. koliko so stale odvetniske pisarne in outsourceanje. Koliko so ...prikaži več zasluzili. Vsak mesec polno porocilo vladi in vsaj vsake 3 mesece, da mi novinar tole napise in bere na tv-ju. In da lahko mi odlocamo o placah na slabi banki. ne pa da niti vlada ne more o tem odlocati. zaposlujejo pa bivse šakale. Pa koga imate vi za norca? Smeje se vam, ne? Kaj nam pa morejo. Ej.....

  • dragec 13:30 01.maj 2016.

    Tito, sigurno se obračaš v grobu, ko vidiš, kako so uspešni SLO podjetniki, vse gre v PM.

  • mph 16:10 01.maj 2016.

    Ne vem kje je ta tvoj planet, vendar ne v naši galaksiji. A ti je znano, da so realno našli karkoli od njega po tujini po računih? A se morda dediči grabijo za graščine, mercedese, milijarde, ..??? Ne, ker NIČESAR ...prikaži več praktično ni imel svojega, kar je imel rezidenc (ki so prave pasje ute, če primerjamo s katerokoli demokratično ali manj državo), so bile vse državne, potomci pa dobili malo nič. Zato to tvojo bedo razlagaj v kakšni gorski vasici Argentine, ne pa tistemu, kjer so bili vseh generacij in sorodstva po Sloveniji sami navadni delavci, moja srednja pa nekaj časa najvišja izobrazba (kasneje sem se počasi došolal ob delu, pa še tukaj je bil stimulans poškodba hrbtenice in zavedanje, da fizičnih del ne bom mogel v nedogled opravljat). In precej je bilo tudi kmetov v sorodstvu. In ga ni, ki bi našel kaj žalega za prejšnji sistem. Ravno navadni ljudje so bili izjemno dobro tretirani, delavec ni bila samo parola.

  • an.star 08:20 01.maj 2016.

    Nat tem svetu smo zato, da smo sužnji! Komunizem je najslabša oblika suženjstva. 1.maj-praznik dela, levičarski nateg; delavci lahko praznujejo, da so sužnji.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.