Slovenija
617 ogledov

Urgenca: nekateri pacienti pridejo vsak teden

Komentarjev 26
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • dd 08:01 04.oktober 2016.

    Kako pa naj vejo pacienti kaj je nujno in kaj ne? Kako naj ločim zvin in zlom? Kako naj reši pacient sam svoje kronične težave? Najbolje, da se vsi zdravimo sami doma, kakor so to počeli v 17 stoletju.Zdravnikom ...prikaži več se ne da opravljat svojega dela. Problem imajo tudi zaradi zelo slabe organizacije svojega dela. To je takoj jasno vsakemu, ki v čakalnici sedi in čaka.

  • samo.jst 08:27 04.oktober 2016.

    Imej pred očmi, da določeni grejo na urgenco zaradi vnetega grla... in so tudi takšni, ki grejo na urgenco, ker jim je dolgčas. Če kresneš z lestve in ti zelo hitro in močno zateče koleno ali gleženj nihče na svetu ...prikaži več te ne bo spraševal kaj počneš na urgenci. Vprašanje bo le ali bo sprejemnemu pregledu sledilo slikanje ali ne.

  • Avatar Leon
    Leon 09:14 04.oktober 2016.

    Pri vseh je bilo izključeno življenje ogrožajoče bolezensko dogajanje,"...............in kako veš ali gre za ogrožajoče življensko stanje ,če nisi doktor ? Znake možganske kapi ali srčnega zastoja prepoznajo ,ko oseba obleži ..............ali umre potem pa pametujejo ZAKAJ NISTE TAKOJ PRIŠLI ...prikaži več ! Vam je to znano ?

  • sprehajalec 09:22 04.oktober 2016.

    Včasih je obstajal termin Simulanti. Da si šel k zdravniku zato, da bi se čemu izognil. Največkrat službi, pa vojski itd. V starejših časih so zato simulante preganjali, zato so dobro premislil, če si odšel tja.V samoupravnem in ...prikaži več posledično demokratičnem socializmu je termin "simulant" izginil, obstajal je le na služenju vojske nekoč. Prepričan sem, da če bi ponovno uvedli ta termin v vsakodnevno rabo, bi bil problem z vrstami na urgenci in pri zdravnikih splošne prakse rešen.

  • uni65 10:03 04.oktober 2016.

    Če pa ne veš kaj zvin in kaj je zlom pa kar pejd na urgenco in se informiraj g.ga. dd

  • sprehajalec 11:35 04.oktober 2016.

    Največ je takih ki po prvem obisku urgence s strani svojih zdravnikov NISO dobili prave oskrbe ali zdravljenja, napotnice ipdVerjetno sam doma ugotoviš, da nisi dobil prave oskrbe in zdravljenja, ter da bi moral dobiti še napotnico?

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 11:45 04.oktober 2016.

    "blažjih prebavnih motnjah,"To je lahko zelo subjektivno. Nekoga lahko ornk boli; zdravnik pa ocen da ni življenjsko ogražujoče zarad tega ali onega indica. In pol bo tak bolnik plačeval?? Zdej k niso zrihtal večjih kapacitet po vseh ...prikaži več teh desetletjih k bi jih mogl..pa zdej strašijo folk; da marsikdo k rab pomoč sploh do nje ne bo šel ker se bo bal da bo mogu to še plačevat. Podobn k se služ pr meritvah hitrosti; se bo služl tle. In se bo pritiskal na zdravnike da čim več teh k pridejo na urgenco obravnavajo kot samoplačnike. To vodi v uničenje zdravstvenga sistema. Ne more bolnik vedt če je urgentno al ne..sj ni strokovnjak madona. Vsaj tok bi bli lahk fer da bi enga strokovnjaka postavl tm da bi na hitr pogledu jih; ocenil pa povedal ok: to je urgentno ; to pa ni urgentno; pejt v zdravstven dom za to. Ne pa da je odgovornost na bolniku..ne more to tko bit no.

  • sprehajalec 15:27 04.oktober 2016.

    Ljubljančan? Večno siten ter v borbi za svoje pravice?

  • sprehajalec 15:28 04.oktober 2016.

    Ni čudno, da so bolnice najbolj nabite ravno v Ljubljani. Ljubljančani so vedno veljali za najbolj scrkljane.

  • Majazmaja 15:37 04.oktober 2016.

    @ sprehajalec: Takim simulantom so včasih (30 + let nazaj) dali injekcijo vitamina C v rit in je bil vsaj pol leta mir. Na bolniško pa niso šli :D

  • Avatar Leon
    Leon 13:43 04.oktober 2016.

    Resnično sem se potrudil za prevod v slovenščino ..............Citiram; "Podobn k se služ pr meritvah hitrosti; se bo služl tle. In se bo pritiskal na zdravnike da čim več teh k pridejo na urgenco obravnavajo kot samoplačnike. To vodi v ...prikaži večv uničenje zdravstvenga sistema" konec citata ! .............vendar ne razumem kaj želiš povedati !

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 19:30 04.oktober 2016.

    Lahko je biti pameten za nazaj. AMPAK recimo, da dobiš neka zdravila in potem notri piše, če se zgodi to in to takoj poiščite pomoč zdravnika. Kaj naj torej človek stori? Ali pa imaš neke simptome za katere te je ...prikaži več osebni zdravnik opozoril, da če se pojavijo je treba takoj k zdravniku. Na urgenci pa se ti potem posmehujejo... skratka zadeva ni tako enostavna, kot zdravniki zdaj posplošujejo.

  • stanko75 20:35 04.oktober 2016.

    Kaj pa naj bi rekla zdravnik se lahko vedno izmisli zakaj nisem rabil antibiotikov, varuhinja pa tudi ni vsaka iz zdravniškega poklica.

  • Avatar Leon
    Leon 13:36 04.oktober 2016.

    Sprehodi se med bukvami !

  • stanko75 10:44 04.oktober 2016.

    Mislim ko berem tole se mi pritisk dvigne enostavno jim izdate račun jaz sem ga tudi dobil za 35€ pa je bil nujni obisk zaradi malomarnosti zdravnika (operacija nosu brez da bi mi dali antibiotike zvečer pa 40 vročine). In ...prikaži več na koncu sem lepo še plačal obisk če ne bi bila ura 2 zjutraj bi račun nesel zdravniku na ORL ki mi ni dal antibiotika.

  • Avatar Leon
    Leon 13:47 04.oktober 2016.

    Kaj pa prijava varuhu pacientovih pravic ? Ali si sporočil svoj primer ?

  • primorka 17:42 04.oktober 2016.

    TI NAŠI BOGOVI V BELEM SO TAKO PAMETNI. NAJ RAJŠI VODIJO EVIDENCE KOLIKO NAPAČNIH DIAGNOZ SO DALI, KO JE PACIENT DRUGI DAN UMRL.

  • primoz.g 19:47 04.oktober 2016.

    no pa sej če se pozorno prebere se VIDI da te ki prihajajo vsak teden NISO problem urgence, "A niso povratniki največji problem. " pravi članek, le prebrat ga je treba, ampak ob pravilni obravnavi osebnih zdravnikov tudi ta problem ...prikaži več odpraviš, je pa tudi res, da dost folka pri zdravniki ima tak rešpekt, sploh starejši da pol težav spoloh pozabi omeniti, in ko stopi ven iz ZD si reče a jebemtiš spet sem pozabu, ok bom prišel drug teden ko mam za zdravila dobit pa bom takrat omenil in tako kasneje spet pol pozabi in eto ti jarca komarca

  • Johan Spohan 09:02 04.oktober 2016.

    dd , po tvojem pisanju sodeč si še en tistih, ki hodijo na urgenco iz dolgočasja in sediš v čakalnici da ti mine čas.

  • allstarr111 10:35 04.oktober 2016.

    Vsi ki trdite da so na urgenci simulanti, te ki se nimajo kam dat ipd. se motite. Največ je takih ki po prvem obisku urgence s strani svojih zdravnikov NISO dobili prave oskrbe ali zdravljenja, napotnice ipd. Ampak so prepuščeni ...prikaži več sami sebi IN ČAKALNIM VRSTAM, zato se raje vrnejo na urgenco in mislijo sej hudiča enkrat bo že nekdo kaj storil zame, ker mojemu osebnemu zdravniku se očitno fučka. Za tako stanje pa itak vemo kaj je krivo.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.