Slovenija
3050 ogledov

V zameno za stres dobrih pet tisočakov mesečno

Komentarjev 67
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • tecumseh_1975 13:26 10.november 2014.

    ne nabijaj... SLovenijo vsak dan preleti 1300 pa še nekaj letal. Vsi na naprej postavljenih koridorjih, in upravljanih z avtopilotom. take gladko zaboli za slovensko kontrolo letenja. Na Brniku jih pa dnevno pristane in vzleti.. kolk...max 50 če je dober ...prikaži večer dan. In vsi zapustijo slovenski zračni prostor še preden se vzpnejo na višino kjer je kaj resnega prometa. Tko da ja.. je odgovorno delo. NE moreš pa nabijat da je zahtevno.

  • Hi5 11:58 09.november 2014.

    jaz imam povsem dovolj s službo v gospodarstvu, tako da mi ni potrebno izkoriščat vseh davkoplačevalcev, kot jih vi.

  • Hi5 14:54 09.november 2014.

    Glej, pustimo zdaj malenkosti. 6000€ bruto plače, veliko se jih vozi na to delo od ne vem kje, zato jim država plača še enormne potne stroške in še kaj zraven. Po mojem mnenju je neto plača 2000€ povsem primerna za ...prikaži več to delo v Sloveniji. Ne pa pretiravat s 6 jurji.

  • Avatar Zala
    Zala 18:35 09.november 2014.

    Lahko, da je plača vabljiva, a delo ne dovoljuje nobene napake. Torej, srečno vsem, ki boste prestali še zadnje preverajanje in izbranim mnogo uspeha na delovnem mestu. Vsakokrat, ko se vračan ali odhajam na pot, se s pogledom obrnem proti ...prikaži več letališkemu stolpu in vedno upam, da imajo dekleta in fantje "dober dan". Od tega je odvisno ali se bom še kdaj vrnila domov. ,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,, ,,,, ,,, Hi5 ni vreden komentiranja, ker njegovo delo v gospodarstvu je verjetno, brez žalitev, morebiti vratar, kurir ..... ipd. Toliko o njegovi odgovornosti in odpuščanju.

  • Blazni 19:00 09.november 2014.

    Res je plača sorazmerna z odgovornostjo delovnega mesta. Nekaj dodatkov pa vsekakor mora biti za zadovoljitev velikanskih EGOV, ki jih s sabo naokoli prenašajo kontrolorji z licenco, vsaj večina njih. Tole je zelo lepo napisan članek. Moja zgodba, ...prikaži več in še nekaj oseb, povezana s Kontrolo zračnega prometa pa ni tako prijetna za branje. Sploh septemberski razpis je bil z vidika zdrave pameti in kmečke logike zelo zanimiv. Na razpisu so gladko odje.... nekaj kandidatov, ki so že bili zaposleni/se šolali pri KZPS. Med njimi celo osebe z licencami. Vem pa, da če bo karkoli prišlo v medije, so se gospoda lepo zavarovali, češ da so vsem dali možnost opravljanja FEAST testov. Povsod so mučke, celo v takšnem podjetju, kot je KZPS :S.

  • Hi5 19:50 09.november 2014.

    wow, res pomembno kako se piše. Pomembno je to, kar je povedano. In to je, da je počasi s pravljicami konec. In da se začne pospravljanje JS, brezveznih položajev znotraj JS in podobno. Zdej pa fantje hitro brat Toporišiča in ...prikaži več upat da boste kje našli vezo, da vas obdržijo v vašem JS.

  • mph 23:56 09.november 2014.

    Mater si gnil do dna, Ivo. Pa kaj si res tako trapast ali se samo delaš? kaj pa potem ta tvoja ljubljena zibka kapitalizma, Amerika, zakaj pa tam selijo neštete firme na Kitajsko in drugam? Kdo so tam največji eskivatorji ...prikaži več davkov? Daj malo beri še kaj mednarodnega, ne pa samo propagandno gradivo SDS. In enako počnejo na žalost umazani kapitalisti še v nešteto drugih zahodnih državah.

  • Avatar Zala
    Zala 00:05 10.november 2014.

    Zakaj bi se delala "fino" in še manj se delam iz kogarkoli norca. Ja, verjetno, ne verjetno je hudo garati za € 600,00, kar je premalo za spodobno življenje in ravno še dovolj, da ljudje ne "crknejo" od lakote, si ...prikaži več mislijo tisti, ki jih toliko plačujejo. .............. ........ .......... ...... Ampak, zakaj bi odrekala nekomu toliko tisoč eurov plače, če delo od njega zahteva veliko, veliko več kot nas ostalih. Jih ne odrekam niti rudarju, delavcu na naftni ploščadi ali kirurgu. ........... Zakaj se ne bi borili, da bi bilo vsako delo pošteno in spodobno plačano? Bi morebiti kdo dobil tiste tisočake, če bi jih vzeli kontrolorjem? Ne, ne bi jih dobil. Torej stremimo k drugim ciljem, ne tem, ki jih ti zagovarjaš.

  • Hi5 08:16 10.november 2014.

    no, pravljice je konec. Ne bomo delali več za vas tako kot do sedaj, tako da si boste lepo optimizirali svojo morning-coffee,javno upravo ali pa znižali plače. Ustvarjal bom pa več in to samo zase. Se pravi, če ...prikaži več bom imel na izbiro bom raje utajil davek, kot pa plačam tebe v JS. Ko bom pa videl, da gre državi na bolje, ko bodo poštimali, kar je za poštimat, potem pa vam dam za plačo. Do takrat pa pizdite kolikor hočete, da vam hoče minister znižat plače. Končno! In upam da vas tokrat kdo spravi v red oziroma da ne bom do vseh nepravičen, da si sami poštimate za vaš predpotopni JS tako, da bo kot je treba.

  • Bozidar.Frelih 09:13 09.november 2014.

    Oh sveta preproščina. Vi bi dali za tole odgovornost 1700 €? Toliko ima kakšen pisarniški molj na malo boljšem delovnem mestu. Ah, škoda besed ...

  • mph 10:19 09.november 2014.

    @Hi5, kaj čakaš, prijavi se.

  • jaki 10:42 09.november 2014.

    Vse tisto, kar vi spoštovani Hi5 razumete, razumejo tudi otroci v drugem razredu OŠ...

  • smejka 11:03 09.november 2014.

    Oni delajo in varno usmerjajo tisoče potnikov,gospoda na stolčkih pa za tisoče in tisoče € pehajo družine in tisoče delavcev v revščino,in potem nagrajeni peljejo svoj pohod dalje

  • NikoK 11:28 09.november 2014.

    Bog ne daj, da bi birokratizirali še kako tako delovno mesto, kot so že gasilce, policiste in vojake :/

  • Hi5 12:09 09.november 2014.

    Ma dej prosim te. Ne nakladaj. 6000 bruto in v povprečju še dodatkov (malica, prevoz) še za 500-700€ na zaposlenega? Je to tebi glede na standard v Sloveniji normalno??? Alo.

  • NikoK 12:29 09.november 2014.

    Precej gneva je v tebi, si prepričan, da te nekaj ne moti? Mogoče imaš pa premalo odgovornosti v svoji službi?

  • NikoK 12:37 09.november 2014.

    Hi5, v dveh različnih odgovorih si navedel različne številke izplačila. Lahko da poznaš podrobnosti tega poklica, o seštevanju pa pojma nimaš. Ne vem, če je tako plačilo povsem ustrezno, a vseeno prinaša ogromne, vsakodnevne odgovornosti in temu primeren stres. ...prikaži več To je vseeno treba upoštevat, ne pa samo vpit: "rezat, rezat, rezat!". Če se samo to dereš, slej ko prej pride vrsta nate,takrat nimaš pa nobenega na svoji strani.

  • smejka 12:53 09.november 2014.

    Pa jih primerjajmo z g.Bratuškovo in podobnimi...kaj dajo in kaj dobijo????Hi5...kje ste zaposleni?

  • maresem 12:57 09.november 2014.

    Ti si res duša od človeka... le da je tvoja črna in podla polna zavisti in fovšije.

  • mph 18:36 09.november 2014.

    To je problem, da to gospodarstvo ravno zelo slabo funkcionira in dokler ne bo nekdo začel tukaj reda delat, ustvarjat promet in profit, .. bo pač tako. Ker pa je toliko nesposobnežev v tem pomembnem sektorju, imamo kar imamo. Toliko ...prikaži več bolj, ker se vse vlade, namesto s tem, ukvarjajo kako nove luknje na pasu delat izjemno pomembnim javnim servisom, brez katerih ne bi bilo te družbe.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.