Slovenija
102 ogledov

Verni otroci so bolj sebični kot tisti iz ateistični družin

Komentarjev 34
Popularni
 • Popularni
 • Najstarejši
 • Najnovejši
Pokaži odgovore
 • Lunca 04:00 10.november 2015.

  Število ateistov na isti ravni, število vernikov pa se bo povečalo? To pa ni logična statistika. Ste upoštevala samo žive ateiste, pri vernih pa poleg živih tudi že umrle?

 • Lunca 22:23 09.november 2015.

  Svojih otrok nisem in ne bi nikoli poslala v to versko vzgojo, sem pa hvaležna staršem, da sem po tej poti spoznala, da je čisto vsaka religija nepotrebna in samo ovira na poti prave človeške humanosti.Prav pred kratkim pa ...prikaži več sem slišala, kako so versko vzgajane "prijateljice" rekle moji nečakinji, da ima umazano dušo, ker ne hodi k maši!?!?

 • Lunca 22:02 09.november 2015.

  Moji starši so mislili, da se bom krščena lažje vklopila v družbo svojih vrstnikov, sošolcev in sosedov, ki so vsi po vrsti tudi obiskovali verouk in hodili k maši. Da ne bi kdo narobe razumel, to je bilo 40 let ...prikaži več nazaj, v času socializma, za kar današnji verniki trdijo, da so bili takrat preganjani in sploh ubogi. Pa še kaj!

 • mojca003 20:07 08.november 2015.

  No, če ne razumeš več kot tribesednih in enostavčnih povedi, bom poskušala bolj na kratko povedati: Večina raziskav s tega področja je dobila ravno nasprotne rezultate kot tale. Samo tistih raziskav taki časopisi ne objavljajo. Ostalo se je navezovalo na ...prikaži več problematičnost te raziskave. Za razumevanje bi moral poznati osnove raziskovalne metodologije. Na primer razliko med korelacijskim in eksperimentalnim raziskovanjem. Če ti še kaj ni jasno. Kar povej. Bom razložila. Sem uporabljala samo enostavčne povedi. Da bi bolje razumel.

 • mojca003 15:07 08.november 2015.

  Zanimivo, da je večina raziskav o tem vprašanju, ki dobivajo pozitivne povezave med vernostjo (predvsem intrinzično) in altruizmom oz. prosocialnim vedenjem (npr. tudi tako, da so ljudi ocenjevali drugi, ne sami – npr. naj naštejem le nekaj: Sarouglou in dr., ...prikaži več 2005; Krueger in dr. 2001; Wilkins in dr. 2012 … tega je še veliko), samo tistih se ne bo tako razširjalo po ateističnih medijih, kot tale. V luči tega je morda zanimiva raziskava iz letošnjega poletja v reviji Science, ki je odkrila, da kar okrog 60 % takih raziskav niso uspeli ponoviti (Estimating the reproducibility of psychological science). Zato je potrebno več raziskav o določeni zadevi, da se lahko kaj zaključi. Kot rečeno, pa večina raziskav dobi ravno nasprotno kot tale. Kar dosti dobro je raziskana in ugotovljena tudi negativna povezava vernosti s tveganim vedenjem, kot je alkohol, droge, prezgodnja spolnost itd. Poleg tega je potrebno upoštevati tudi druge spremenljivke v tej raziskavi – npr. vpliv kulturnega in socialn

 • Marta Jezernik 14:28 08.november 2015.

  Pa ste zopet dobili priliko, da se lahko, izživljate nad RKC in kristjani !!! Tudi s tem se kaže "dobronamernost" in "plemenitost" ateistov.Take raziskave so figo vredne !!!

 • markus 13:25 08.november 2015.

  Mar ne pričajo o tem tudi zadnji dogodki in raznorazne pobude za referendume? Mislim, da to ve vsak brez kakršnih koli raziskovanj tega področja. Mislijo, da gredo k spovedi, da jim je potem vse odpuščeno, potem pa vse "jovo na ...prikaži več novo". Pa nimam nič proti verujočim. Tudi sam imam vse zakramente, ampak vem, da je to, kar v zadnjem času počne RKC v Sloveniji, širjenje sovraštva in nič drugega.

 • mph 12:41 08.november 2015.

  Morda je tudi vzrok v temu, tako po izkušnjah, da verni starši največji pomen pripisujejo molitvicam k njihovemu bogu ... ateisti pa, da moramo ljudje biti prijazni, strpni, ... do drugih, ker je to na daljši rok edini način za ...prikaži več obstoj družbe, da je potrebno biti dober z drugimi na tem svetu, ker drugega ni in ni več popravnega izpita.

 • mojca003 20:11 08.november 2015.

  Kr nekej. Kot prvo - večino raziskav dobi ravno nasprotne rezultate od te objavljene. Samo takih ne bodo objavljali tukaj. Kot drugo - poglej si malo projekcije vernosti za prihodnost. Po njih bodo ateisti ostali na isti ravni, verni (tako ...prikaži več kristjani, še bolj pa muslimani), pa se bodo številčno občutno povečali.

 • mph 14:54 08.november 2015.

  Vsak se rodi kot ateist, naj si bi v Rimu ali globoko v brazilski džungli. Posiljevanje z drugačnimi pogledi se začne od staršev, dostikrat, ker so tudi njim izprali možgane.

 • Igor Đukanović 14:27 08.november 2015.

  Komunistov?!? Hočeš reči bivših zadrtih članov partije? ;)

 • Lavdan 14:01 08.november 2015.

  Ni pošteno do otrok, da se na njih delajo take raziskave. Za vero ali ateizem se ni odločil nihče sam, ampak je bil v to prisiljen od staršev ali še celo države, kar je v nasprotju z vsako logiko.

 • mirror 14:00 08.november 2015.

  V zadnjih letih je pri mašah zelo veliko bivših komunistov, pa tudi takih, ki so samo deponirali knjižice. Tudi njihovi pogrebi so že skoraj vsi cerkveni. Rezultati so pa zgoraj.

 • 3b4e9e3a5c4be9cac6ad5335a948cb51271404c2 13:41 08.november 2015.

  phahahaha...pa do kakšnih ugotovitev boste vi še pršli...

 • gornik 13:19 08.november 2015.

  No tovariši zopet mi -vi, vedno se najde kakšna laž ki je dobrodošla. Iz katerih družin je največ problematičnih otrok in kriminalcev.

 • se_eden 13:08 08.november 2015.

  normalno. grejo k spovedi in jim je vse odpuščeno...

 • maresem 11:27 08.november 2015.

  Bi se strinjal.

 • umetnik123 11:25 08.november 2015.

  Saj ni čudno, če morajo poslušati razne pedofilske župnike, pa zafrustrirane starše, pa Primca, pa Zevnikovo........

 • Papaja Popi 10:53 08.november 2015.

  Pa niso samo otroci iz vernih družin sebični. Tudi starši.Toliko sebičnosti , egoizma, hudobije in še kaj od vernikov ne bi pričakovali.

 • Lunca 21:58 09.november 2015.

  Sem na lastni koži in psihi v otroštvu izkusila hinavščino in škodoželjni ekstremizem otrok iz tradicionalno katoliških družin. Krstili so me pri sedmih letih, na željo pokojne babice, ki je tako vzgajala tudi mojega očeta. Mama izhaja iz partizansko-komunistične družine. ...prikaži več Pred sedmim letom nisem slišala ničesar o Bogu, peklu, nebesih in izvirnem grehu, zaradi katerega bi lahko še kot otrok pristala v peklu ali v najboljšem primeru za večno ostala v vicah.

 • Komentirajte

  Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.