Slovenija
1226 ogledov

Za isto razdaljo 140 evrov razlike

Komentarjev 26
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • matermila 09:58 01.januar 2016.

    Štrrukelj se zopet prepira o denarju,ki ga ni,oziroma o denarju,ki ga bomo morali mi v privatnem sektorju "dodati".

  • Ferluci 10:06 01.januar 2016.

    Najbolje bi bilo, da se prevozni stroški na delo ne izplačujejo. To je stvar posameznika, tudi glede na to, kje se je odločil da živi oziroma prijavil, da živi.

  • zoro.bobi 10:55 01.januar 2016.

    In za ta prevoz policist kazensko odgovarja v primeru nesreče. Problem je ker centralizem LJ pobere veliko delovnih mest, štajercem pa ostanejo nizkoovrednotene službe. Tudi čas 2h, da se pripelješ do LJ in nazaj ali dlje je nekaj vreden.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:21 01.januar 2016.

    Za mesečno vozovnico? Glej če resno uporabljate javni promet pač za vsak mesec račun za mesečno zbirajte pa na koncu leta pošljete (če tega ne naredite naj se vam pa pobere denar). Ne pa da pol v službo hodte z ...prikaži več avtom subvencionirani ste pa za javni promet..

  • kapibara 19:44 01.januar 2016.

    Prevoz+ malico ukiniti, jo spremeniti v plačo, katera je obdavčena, več kot ti stroški in država potegne DDV, ki je višji,..kot pa z malico in prevozom..

  • Ivo 20:30 01.januar 2016.

    Točno tako delajo. Parkirajo na parkirišču shopping centra in jih gre 5 z enim avtom, potne stroške pa vsakemu posebej. Pa še višje bi radi imeli. Poveš v privat podjetju, da si se preselil, ti pa rečejo, da je to ...prikaži več tvoj problem in če mi kaj ni prav, naj grem drugam. Če jih tožiš itak nič ne dobiš in bankrotiraš. Huje od banana republik, veliko huje je pri nas...

  • jakec1575 23:13 01.januar 2016.

    Posteno delo za posteno placilo. Vsi bi danes vse zastonj. Bodite dobri placniki in boste cenjeni. In manj kritike ter vec dela za pravo stvar. optimizma in pameti ter srčnosti. Srečno.

  • Hi5 10:36 01.januar 2016.

    Točno. Ko boste preprečili goljufije policistov, vojakov in drugih, ki se ne vem kako daleč vozijo v enem avtu, kasirajo mastno potne stroške, namesto da bi jim dali enega Cliota in se naj vozijo na delo s sužbenim avtom, tega ...prikaži več res ni potrebno spreminjati.

  • macola 10:40 01.januar 2016.

    In kaj kretenu Sviz-cu ni jasno? Kdor se vozi iz drugod v LJ, dobi povrnjen najcenejši javni prevoz, če ga ni pa kilometrino.....žabarji pa dobijo povrnjeno mesečno za LPP, ki jo lahko uporabljajo za privat in neomejeno! Kdo tu pridobi???? Butl sindikalen!

  • mph 13:01 01.januar 2016.

    Mislim, da bi se vsi rade volje strinjali s tabo, če ti uspe doseči, da se npr. vskladijo minimalne plače oz. plače za enake poklice s tistimi npr. v Avstriji, Nemčiji, Norveškem, Švici, .... Se strinjam, da BI plača morala ...prikaži več zadostovati za normalno življenje. Ampak je neizvedljivo v svetu, ki mu vladata pohlep in kriminal. Kar pa zadeva Duplek, je bolj verjetno, da so nekomu starši izbrali s tem, da so ga tam rodili, slaba plača pa preprečuje to svobodo odločanja, da bi kasneje zamenjal.

  • Dolfi 18:36 01.januar 2016.

    Tako pač je to v "BAMBUS " republiki!

  • Peter Kos 18:55 01.januar 2016.

    Iz Lenarta sem se vozil na delo v Ormož z plačo nakazano na transakcijski račun 710 evrov za 240 opravljenih ur mesečno za prevoz na delo 60 evrov. Bil sem zaposlen za nedoločen čas in sem lani julija dal odpoved ...prikaži več kot lenuh v delovnem razmerju .Po 25 letih odkar je samostojna Slovenija se mi je to prvič zgodilo,da te tako obravnavajo kot ,da si na črnem seznamu ne zaželen ,živina.

  • kapibara 19:41 01.januar 2016.

    Kot so rekli že spodaj: Delodajalec ti DAJE delo.. kako pa ti prideš do te ugodnosti, pa ni njegov problem..!!!- -Najdi si ga v bližini ali se pa preseli.. !!

  • kapibara 09:48 10.marec 2016.

    Ukint nadomestilo prevoza.. !!- če hočeš delat, pridi v službo..!! ne pa še, da ti dam plačo, dam še za prevoz.. ??- prevoz raje v NETO plačo..- Da se vozijo iz Jesenic ali MB v LJ "v ...prikaži več"v službo", in imajo to še plačano je nonzens..

  • mucek4 08:03 01.april 2016.

    V normalni državi, bi moral biti javni prevoz hitrejši in cenejši.

  • francl12 09:48 01.januar 2016.

    Se popolnoma strinjam, da je potrebno urediti povračila stroškov glede prevozov!!! Tistim, ki nimajo druge možnosti kot lasten prevoz in se vedno vozijo sami je treba povrniti stroške 100%. Tistim (s tem mislim predvsem policaje, ki se iz Maribora vozijo ...prikaži več v Ljubljano ali Postojno), ki se jih v avto nabaše 5 ali celo več, pa povrniti stroške samo vozniku, saj ostali so sopotniki!!! Na lastne oči sem videl, da se je iz Maribora v Ljubljano, v avtu za 5 oseb, peljalo 6 policajev - saj so policaji in jim nihče nič ne more!!!! Stroške pa so dobili povrnjene VSI - narobe svet!!!!

  • macola 10:37 01.januar 2016.

    In kaj je tu problem?.....Vsak se sam odloči...ali gre sam, ali gre še kdo zraven. In kako bi po tvoje delodajalec nadziral s kom ali sam si prišel???? Ti pa si model.....problem je 6 policajev iz MB...ha ha..... Aja.....so si ...prikaži več sami izbrali delovno mesto v LJ ali PO???? Ti si mal narobe, ne svet!

  • mph 10:56 01.januar 2016.

    Se pravi po tvojem brilijantnem razmišljanju ima neko, ki živi v Zgornjem Dupleku na primer ali v Butalah enake možnosti zaposlitve kot npr v Ljubljani ali najbližnji okolici? Po tvojem je torej rešitev, da se vsi preselijo v glavnem centre, ...prikaži več kjer so tovarne, trgovine, ... kje pa bodo našli denar za nakup ali najemnino, pa itak ni pomembno. Pa sam nimam tega problema, ker sem v centru in dejansko nimam dodatnih stroškov .... so pa bili časi pred kar davnimi leti, ko sem živel na vasi, ko službe enostavno ni bilo možno dobiti pa niti, če bi hotel pometat ceste ... in sem se moral vozit skoraj 100km (mislim, da sem realno napisal enih 100-120 prošenj v par letih. No, problem je rešila selitev, ki pa za večino ni opcija, ker ni možno.

  • mph 11:04 01.januar 2016.

    Francl12, tukaj imaš pravzaprav prav, tudi to je anomalija, če ima 5 ljudi možnost, se vozit z enim avtom, vendar to pri IZMENSKEM delu žal ni možno. Prve mi padejo npr. na pamet medicinske sestre, ker vem kakšne probleme je ...prikaži več imela sorodnica, ki je bila medicinska sestra, preden je šla v penzijo, s prevozom iz vasi v mesto. V primeru 5 v istem avtu si ti pogosto delijo stroške.Bi pa bil to tak logističen problem to realno stanje ugotavljat, da v praksi ne bi šlo nikakor. Zato je treba najt neko formulo, da bo čimbolj realno izračunala za vse, pa čeprav bodo vedno eni, ki bodo v plusu, drugi v minusu. Ampak primer iz članka je primer norije, ki ne more ostat taka.

  • Ferluci 11:45 01.januar 2016.

    Očitno tvoje razmišljanje ne temelji na briljantnosti. Potne stroške, malico je potrebno ukiniti, sredstva nameniti dvigu bruto plače. Enako kot v ostalih normalnih državah. Plača mora zadostovati za normalno življenje in vse, kar je povezano s tem. Tisti, ki živi ...prikaži več v tvojem dupleku ima pa drugačno kvaliteto življenja, za katero se je sam odločil in zato plačuje na drugačen način.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.