Gorenjska
1717 ogledov

Končno bo padel

Peter Šalamon
V Kranju se je danes, v ponedeljek, 17. 10. 2022, ob 10. uri v Stražišču, na Delavski cesti 26, začela rušitev nekdanjega Tekstilindusovega samskega doma.

»Prva faza je rušitev objekta, ki bo trajala približno dva meseca. Vzporedno tečeta še razpis za glavnega izvajalca del in prodaja stanovanj. V drugi fazi, po novem letu, bomo začeli z gradbenimi deli, tako da pričakujemo, da bo gradnja potekala od 13 do 15 mesecev, odvisno od zime, stanovanja pa bodo vseljiva v začetku leta 2024,« je ob današnjem začetku rušitve samskega doma v Stražišču povedal direktor podjetja Krprojekti Iztok Lampič.

 | Avtor: Peter Šalamon Peter Šalamon

Objekt D26 bo sestavljen iz dveh ločenih objektov, večjega A in manjšega B. Imel bo pet nadstropij, 66 stanovanj, od tega 30 oskrbovanih. V kleti bodo shrambe, kolesarnice ter tehnični prostori. Skupni prostor, ki bo na voljo uporabnikom oskrbovanih stanovanj, bo imel dnevno svetlobo in urejen izhod na vrt oziroma teraso. Pred in za objektom bo na voljo 97 parkirnih mest, saj so za te potrebe za samim objektom kupili še zemljišče in hišo. Ob objektu bodo tudi zelene površine in otroško igrišče. Vhod v objekt bo možen z dveh strani, in sicer z zahodne, Delavske ceste ter vzhodne, Bičkove ulice. Glede prodaje stanovanj pa so po besedah Lampič zelo zadovoljni.

 | Avtor: Neuhaus.si Neuhaus.si

Da se je končno začela rušitev starega samskega doma v Stražišču, je zadovoljen tudi kranjski župan Matjaž Rakovec, ki je bil prisoten na današnjem začetku rušenja. »Res je bila to sramota ne samo za Stražišče, ampak tudi sam Kranj. Res smo zadovoljni, da smo dobili takšnega investitorja, ki je tudi nam šel nasproti, da smo danes prišli do današnje situacije, da se bo stavba porušila. Spomniti moram, da se je takoj na začetku začelo s Kranjsko iskrico, kjer je bilo treba najti zasebni kapital, to pa je nato projekte začelo premikati. In kot vidimo, se sedaj res v Kranju veliko dogaja in v prihodnjih petih letih lahko pričakujemo vsaj 1000 novih stanovanj,« je ob tem izpostavil Rakovec.

 | Avtor: Peter Šalamon Peter Šalamon

Novega objekta se zelo veselijo tudi v Stražišču. »To je velik plus za Stražišče. Vsekakor smo 20 let gledali stavbo, ki je propadala, konec koncev je v zadnjem času bila tudi nevarna. To je danes lahko res velik praznik, ne samo za Krajevno skupnost Stražišče ampak tudi za Kranj, ker je bil to nek madež degradiranega območja v samem središču Kranja,« je povedal predsednik Krajevne skupnosti Stražišče Jure Šprajc.

 | Avtor: Peter Šalamon Peter Šalamon

Razpadajoči samski dom v Stražišču pri Kranju STANOVANJA Gorenjska Saga o Tekstilindusovem samskem domu Nekdanji Tekstilindusov samski dom v Stražišču pri Kranju STRAŽIŠČE Gorenjska Stražiška sramota bo kmalu padla Stražišče, nekdanji Tekstilindusov blok STRAŽIŠČE Gorenjska Rušenje "sramote" čez en mesec Stražišče, nekdanji Tekstilindusov blok STRAŽIŠČE Gorenjska Čez tri dni pa zares začetek rušenja
Komentarjev 1
  • malarin 05:16 18.oktober 2022.

    Ne bo padel, podrli ga bodo ! ! ! Medij 0,000, poden SLOVENIJA . . .