Gorenjska
5634 ogledov

Po gorenjski avtocesti drvel z neverjetno hitrostjo

Števec Shutterstock
Prometni policisti so v poostrenem nadzoru prometa ta konec tedna na gorenjski avtocesti odkrili 117 voznikov, ki so vozili s hitrostjo nad 150 kilometrov na uro.

Najvišja izmerjena hitrost je bila 217 kilometrov na uro, pri omejitvi 110 kilometrov na uro pa so odkrili še dva voznika, ki sta presegla hitrost 200 kilometrov na uro. Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, so gorenjski prometni policisti minuli vikend nadaljevali s serijo poostrenih nadzorov prometa, pri čemer so se posebej osredotočili na merjenje hitrosti in dejavnike, ki so vzrok za najhujšega prometne nesreče. Ugotovili so 178 kršitev prometnih pravil, od tega 121 primerov velike hitrosti.

S poostrenimi nadzori bodo nadaljevali

Poleg že omenjenih prehitrih voznikov na avtocesti so odkrili tudi tri primere prehitrih voznikov v naselju in enega izven naselja. Ostale kršitve so bile večinoma povezane z neuporabo varnostnih pasov, uporabo telefona med vožnjo in neupoštevanjem semaforjev. Prometni policisti so štiri voznike tudi izločili iz prometa, v treh primerih zaradi prepovedanih drog, v enem pa zaradi alkohola.

Nadzirali so tudi tovorni promet, pri čemer so v nedeljo ugotovili dve kršitvi zaradi neupoštevanja odredbe o omejitvi prometa do 22. ure.

S poostrenimi nadzori bodo policisti še nadaljevali, izvajali pa jih bodo tako na avtocestah, kot na regionalnih in lokalnih cestah. Namen nadzora je izboljšati prometno varnost in zmanjšati število kršitev, so izpostavili.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice