Gorenjska
3190 ogledov

Po treh mesecih spet odprta Stara cesta

Majdičev mlin, Kranj, po požaru, december 2022
1/3
M. Ha. Majdičev mlin v Kranju, fotografirano 22. decembra 2022.
Dobre tri mesece po enem največjih požarov v Kranju je spet odprta Stara cesta, so danes popoldne sporočili iz Mestne občine Kranj.

Zapuščeno gospodarsko poslopje Majdičev mlin na Stari cesti 1 pod vznožjem Jelenovega klanca je bilo, kot smo poročali, uničeno v požaru v noči s 26. na 27. september. Notranjost je v celoti zgorela, zaradi nevarnosti porušenja pa so ob zidove namestili zaščitno ograjo. Škoda pa je nastala tudi na hidroelektrarni Sava, ki je v lasti Elektro Gorenjska, njen upravljalec pa so Gorenjske elektrarne.

Majdičev mlin, Kranj, po požaru, december 2022 | Avtor: M. Ha. Majdičev mlin v Kranju, fotografirano 22. decembra 2022. M. Ha.

"Inšpektorat Republike Slovenije za okolje in prostor je ugotovil, da je zavezanec izvršil inšpekcijsko odločbo, odstranil nevarne dele objekta in preprečil vstop v objekt z javne površine. Na podlagi tega zapora Stare ceste ni več potrebna," so v sporočilu za javnost zapisali iz Mestne občine Kranj.

Majdičev mlin, Kranj, požar PO POŽARU Gorenjska Začetek sanacije hidroelektrarne, ne pa tudi Majdičevega mlina Majdičev mlin, Kranj, po požaru, PO POŽARU Gorenjska Majdičev mlin ima novega lastnika Majdičev mlin, Kranj, požar POŽAR Gorenjska Kranj: spet izbruhnil ogenj v Majdičevem mlinu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.